bästa fast ränta inteckning för dig

Den bästa fast ränta inteckning för dig kan vara mycket olika för din granne eller närmaste vän. Det finns 40, 30, 25, 20, och 15 år fast ränta inteckning som finns idag. Många långivare kommer även erbjuda några ovanligt många i mellan de avrundade siffrorna, men totalt sett, dessa är antalet år som du troligtvis kommer att få ett bostadslån för. Ju högre antal år av lånet, desto lägre utbetalningar men ju högre den totala räntan.

Långivare vet att det kommer att ta dem en längre tid att få sina pengar så de kommer att debitera dig en högre ränta för ett större antal år. Vänligen inse att ju längre din inteckning är, desto mer kommer du att sluta betala. Du kan se att din månatliga betalningar är hundratals dollar mindre, men du måste också inse att ditt lån är för många fler år. Den enda gången du bör även överväga en 40 år fast ränta inteckning är om du planerar att vistas i samma hus under en mycket lång tid och du inte har något emot att göra betalningar för hela ditt vuxna liv.

De bästa erbjudandena som du kan få är faktiskt på de kortare lån sikt hem. Några av de bästa bostadslån ute är 15 år fast ränta. Många långivare är beredda att släppa räntan betydligt lägre eftersom de kommer att få sina pengar snabbare. Ibland räntan på dessa kortare lån är över en hel procentenhet lägre än en 30 år fast ränta inteckning. Tänk på att du måste vara i mycket god ekonomisk form för att få ett kortare sikt bostadslån.