bästa bolåneräntor och armar

När du går för att få en inteckning du kan börja höra termen option ARM kastas runt, och du kanske undrar vad man är exakt. En option ARM har vanligtvis två primära egenskaper: räntor justera månadsvis och betalningar justerar årligen. Traditionellt kan en låntagare välja storleken på den ersättning som de är skyldiga att göra. Det sätt du väljer är du oftast kan välja om du vill betala ränta bara på ditt lån eller, om du vill betala en minimiavgift.

Alternativ armar är oftast ses som en bra affär med en blivande hem köpare eftersom de har låga utbetalningar under det första året av lånet återbetalas. Vissa köpare inser att med en lägre ersättning under de första åren som de kan träda i större lån än vad som annars är möjligt. En minsta betalning i tidiga lån år kan resultera i överskott kassaflöde för låntagaren också, om ett hus väl inom deras budget är inblandad.

Medan alternativ Armarna kan ha mycket låga betalningar i sina första betalningsfrister, är det viktigt att förstå att priserna kan och kommer att stiga ganska snabbt under några omständigheter. Om du väljer en låg initial ränta på lånet, kommer utbetalningarna börjar stiga i efterföljande betalningsfrister för att ta igen den långivare kapitalbelopp och ränta inom lånet sikt. När du betalar mindre i början av lånet liv, kommer utbetalningarna accelerera för att kompensera för låga initiala betalningar. Alternativ Armarna fungerar om du kan säkra högre inkomster i framtiden betalningstider. Men om du inte ser kostnader tappa eller inkomster stiger i framtiden, bör du vara mycket försiktig när du ställer låga i början av lånet, eftersom du kan förvänta dig att stiga i framtiden med en statisk inkomster som kan leda till standard.

Beslutar att inleda ett alternativ arm inteckning bör vara ett väl forskat beslut. Betala mycket lite i början inte är det bästa alternativet för de flesta människor. Göra betalningar i stort av möjligt under de första åren är i allmänhet tillrådligt så betalningarna inte riktigt börja hoppa i år efter låga utbetalningar. Alltid jämföra priser från konkurrerande långivare är avgörande för att få en rimlig ränta för risken att du manifestera. Landa på bolåneräntor är inte en bra idé-få flera priser om möjligt. Medan du vill ha en låg ränta, behöver du inte nödvändigtvis vill ha en låg ränta för att översätta till lägsta möjliga utbetalning i början av din arm, eftersom betalningarna kommer potentiellt öka.

Låneinstitut härleda allmänhet som de tar ut dig genom att ränta på vissa genomsnittliga utlåningsränta. Att förstå hur man kan hålla denna merkostnad rimligt är nyckeln till att göra en option ARM hanterbar. Denna extra kostnad för dig är känt som marginalen, och denna information är inte nödvändigtvis kommer att vidarebefordras eller delas med dig eftersom det är hur långivaren gör sin vinst. Det bästa sättet att fastställa en rimlig marginal för din riskprofil är att få offerter från flera institutioner så att du har relativa jämförelser.