bargain källaren kredit är ett telefonsamtal bort

Om du har lån eller kreditkort, du har antagligen att spendera mycket mer på intresse än mot din huvudman. Det är bara så kredit fungerar. Det finns ett sätt du kan organisera din ekonomi så att du får en inteckning eller kreditkort som är faktiskt billigare. Be om en lägre skattesats.

Det är sant att ett telefonsamtal kan hjälpa dig att spara på räntebetalningar. Om du inte ringa, kreditkort och långivare inteckning har inget intresse av att minska din ränta. I fallet med billig finansiering kommer pipig hjulet får fett. I en 2002 nationell undersökning från US Public Interest Research Group femtio kunder med varierande kreditbakgrund kallas kreditkort och företag inteckning och begärde lägre priser. I denna studie gjorde över hälften lägre – en jättestor 56%. Priser sågs falla i genomsnitt från 16% till 10,47. Enligt uppgift, var kunderna mycket imponerad att deras kreditkort och inteckningar priser skars med en tredjedel bara genom ett telefonsamtal. Den flyter bara med den – det skadar inte att fråga filosofi. Om du inte frågar, du definitivt inte kommer att få det. Om du inte uppbåda intresse att fråga, du vet aldrig vad som kan hända.

Så varför inte fler människor gör det här? Det är enkelt, det bara inte ske till oss. Vi får en hastighet, underteckna vi till det, och vi antar att detta är oföränderligt. Men det kostar kreditkortsföretag och bolåneinstitut flera hundra dollar i reklam och marknadsföring för att förvärva en ny kund. Idag med online-leverantörer som erbjuder samma tjänst, är konkurrensen hård och om du är en bra kund, är långivaren kommer att arbeta hårt för att hålla dig. Vidare, kan långivare har råd att klippa dig en paus, och de kommer att göra dig det bästa erbjudandet om de vill ditt företag. Och det är just den metod du måste ta när du gör det samtalet. “Hej det här är så och så ringer. I posten idag jag har fått cirka 4 olika erbjudanden för att minska min bolåneräntan eller Visa ränta. Jag är angelägen om att skaffa en lägre ränta. Vad kan du göra för mig så att jag kommer inte att behöva byta till ett annat bolag? ”

Var inte aggressiv. Du behöver bara fråga, och kom alltid ihåg att du kan fånga fler flugor med honung än med ättika. Och följa ordspråket, om först du inte lyckas, försök, och försök igen. Du kan få någon mer samarbetsvillig på telefonen nästa gång. Du kan omdirigeras till “kunder hotar att byta” avdelning. Försök ta reda på vad som kan hända med att fråga. Om du kämpar med höga räntor, har du möjlighet att åtminstone försöka göra något åt ??det. Kom ihåg att du har inget att förlora och du kan öka dina besparingar