bara för att kriterierna är lägre, är Wells Fargo lån ändring fortfarande svårt att få

En Wells Avstå lån modifiering är nu enklare än det var på grund av Home Affordable Ändring Program. Wells Fargo kvalifikationsstandarder är nu mycket jämförbar med andra långivare i lån ändring processen.

Både Wells Fargo och Wachovia modifieringar lån är lättare att kvalificera sig för. Wells Fargo och Wachovia samman December 31, 2008, så att båda företagen har samma normer för lån ändringar.

Kraven har blivit lättare, men att få godkänt är en annan historia. Wells Fargo bibehåller en hög standard på godkännande modifierad lån trots att det är ungefär $ 75000000000 dollar tilldelats långivare från Home Affordable Ändring Program.

Villaägare har sagt att deras ansökningar nekades, trots att de mötte hela standarden och de har inte fått någon förklaring. Andra husägare sa att de hade svårt att hantera med personalen. Även med en strömlinjeformad ansökan online-system, det finns fortfarande svårigheter och oförklarliga avslag.

Innan du arbetar med långivaren, se till att ha dokument för följande: inkomstskatter, skatter och månatlig kostnad samt en välskriven brev som förklarar din ekonomiska svårigheter. Om du använder online-systemet skriva ut den innan du lämnar in den och posta och faxa en kopia till Wells Fargo. När du vet att de har fått dina papper ringa dem och försöka sätta upp ett möte med förlusten lindring avdelning. Fråga om din ansökan har granskats och om de har ett beslut. Om det förnekas, sedan be om särskilda skäl.

Det föreslås också att du försöker använda en representant från Housing and Development Department. De tjänster de tillhandahåller är gratis under Home Affordable Ändring Program och är där för att hjälpa husägare, inte långivaren. Dessa representanter kommer också att hjälpa att förhandla för dig.