bankutlåning på bolånemarknaden “har förbättrats”

En expert har sagt bankernas utlåning på bolånemarknaden har förbättrats.

Bankernas lånevillkor för bolån och hem paket krediter har förbättrats avsevärt under de senaste månaderna, har en expert sagt.

Enligt Stuart Law, verkställande direktör av Assetz, har de viktigaste förbättringarna i lånemarknaden setts på bostad inteckning alternativ, vilket kan tyda på att produkter som tracker inteckning erbjudanden blir mer och mer populärt igen efter den globala konjunkturnedgången.

Mr Law talade efter publiceringen av data från rådet hypotekslångivare (KML), som uppgav nyligen (augusti 19th) som bruttoutlåning för kollin Home Credit i Storbritannien var upp fem procent från £ 12,9 miljarder för juni till £ 13,6 miljarder en månad senare.

Detta, CML slutsatsen, innebär att marknaden som helhet kommer sannolikt att träffa sitt mål siffran £ 140.000.000.000 värde av lån under hela 2010.

Mr Law kommenterade: “Vi såg att de lån till värden fortsatte att förbättras och lånet räntorna fortsatte att förbättras Hoppet att KML har rapporterats i utlåningen var ganska betydande och det är den första riktiga uppsättningen data sedan valet. . ”

Han fortsatte med att säga att alla tidigare publicerade uppgifter var alltför nära till 6 maj valet och var därför troligen inte en rättvisande bild av exakt vad som pågår i landets inteckning sektorn.

“Vad vi ser är en fortsatt [och] måttlig åtstramande upp på marknaden,” Mr Law tillsattes.

Under tiden, en färsk rapport utförd av Zoopla.co.uk uppgav att omkring en tredjedel – 32 procent – av samtliga fastigheter på marknaden till försäljning i Storbritannien i dag har fått sin begärda priset reduceras minst en gång sedan de först listade.

Dessutom har det skett en genomsnittlig prisfall på 6,1 procent för samtliga bostadsfastigheter som har diskonterats.