banker sluta ringa dig när du begär viktiga dokument för att bekämpa utestängning

Ofta, när husägare behöver en viss del av informationen från sina långivare, är banken plötsligt ovillig att kommunicera. Trots många fax eller telefonsamtal, verkar informationen aldrig att göra det från husägare till banken tillbaka till ägarna. Det finns några alternativ och taktik som låntagare kan använda för att få denna information, dock innan rättsliga åtgärder.

Först får den bästa idén vara bara att ringa tillbaka till långivaren och fortsätta att försöka. I många fall är det oftast bäst att göra ett annat samtal och prata med ett nytt bolag representant tills ägarna hitta någon mer samarbetsvillig.

En annan metod som avskärmning offer kan använda är att kontakta den domstol som hanterade ärendet och ta reda på om det de söker är en del av det offentliga register över ärendet. För specifika egendom dokument, kan tingsrätten ha poster. För specifik information om inteckning företaget självt, kan andra statliga tillsynsmyndigheter har upplysningar och andra offentliga handlingar.

Slutligen, kan husägare försöka prata med den person som undertecknat den gällande pappersarbete ursprungligen. I fallet med många handlingar som tillhandahålls vid stängning eller under låneansökan processen kan den främsta signerat på lånet har hållit en kopia eller kunde få en kopia från inteckning mäklare eller stängning agent.

Långivare och reparatörer har aldrig varit lätt att arbeta med. Representanterna de hyr för förlust lindring är allvarligt överarbetad, undertrained och underbetalda. Representanterna måste ta itu med arga kunder hela dagen och alla slutade bry sig om någon husägare för länge sedan. Detta är anledningen till låntagare som menar allvar med att göra ett mål för att behålla sina hem måste vara ihärdig.

När man arbetar med långivare, husägare och deras advokater eller medhjälpande familjemedlemmar medlemsländer måste se till att de har tillstånd att diskutera lånet kontot. De kan se detta på två sätt: det första är att faxa är signaturen bemyndigande från den huvudsakliga kontoinnehavaren till långivaren, det andra är att ha ha det huvudsakliga kontoinnehavaren ringa långivaren och ge dem verbala tillstånd att tala med någon annan . De flesta långivare kommer att tillåta en 24 timmars muntlig tillåtelse att prata med en tredje part.

När en tredje part har faktiskt rätt att tala med en långivare, husägare och förespråka behöver lämna sina känslor helt ur situationen. De måste anta att de människor som arbetar för långivaren inte är sympatisk och har redan hört hundratals sob historier varje vecka. I själva verket borde man anta att banken kommer att håna dem och göra roliga så snart de är av telefonen, om samtalet blir för känslomässigt. Jag upplevde personligen detta med en klient när företrädare trodde att vi redan hade hängt upp.

En annan viktig misstag många gör är krävande de resultat de vill. Villaägare måste komma ihåg att de är på banken nåd i vissa fall, att de inte behöver hjälp, och de troligen inte kommer att om låntagarna blir alltför krävande. Genom att agera artigt och professionellt, kommer ägarna får sannolikt vad de ber om.

När en långivare gör vänder husägare ner, kanske de försöker att fråga om det finns andra lösningar för att undvika utestängning. Till exempel, istället för att kräva eller hota rättstvist då banken avslår en ansökan lån modifiering, ägare kunde fråga om de har några råd om hur du kan få lösningen eller pappersarbete som söks. De flesta människor kommer att vara benägna att hitta ett sätt att hjälpa, förutsatt låntagarna frågar på ett professionellt sätt.

En annan fråga man måste ställa in detta scenario är vad deras skäl är för att undanhålla någon dokumentation eller lösning från ägarna. Det kan vara en enkel sak att få rätt tillstånd, kan det vara något som särskilt kontor inte har tillgång till, eller det kan ha en mer olycksbådande skäl bakom det. Hursomhelst bör ställa rätt frågor hjälpa husägare komma till botten med sina problem med att få handlingar från banker och serviceföretag.