banker och mäklare inteckning

Under det senaste årtiondet franchise inteckning mäklare har upplevt högkonjunktur. Mortgage Choice, RAMS, Wizard och andra ut för att möta efterfrågan på krediter från spridningen av icke-banker kreditgivare, tills nyligen. Det finns ingen undkomma den brutala verkligheten i kreditkrisen: det är slår den icke banksektorn hårdast.

Enligt Mortgage & Finance Association of Australia (MFAA) Marknadsandelen för icke upphovsmän bank inteckning har minskat från en topp på 15 procent till ca 4 procent, effektivt föra ett abrupt stopp för trenden från slutet av 1990. Överklagandet av att köpa in en märkesvaror, non bank franchisen kan vara avtagande.

Inteckning mäklare arbetar ofta i vad som kallas en franchise miljö. Detta skiljer sig från en att vara en “oberoende”. En franchisegivare har en massa kontroller placeras på inteckning mäklare. Konsumenterna litar varumärken men franchisetagarna missgynnas av att inte kunna verka fritt i sina marknader. Kommissionens strukturer är ofta staplas i favör av franchise-grupp; avtalsvillkoren är betungande.

De löften som gavs till inteckning mäklare som försöker ta köpa en franchise eller arbeta inom en franchise miljö som leder kommer att tillhandahållas. Inteckning mäklare dock trivs på god kvalitet leder. Oftare än inte dock, är kvaliteten på leads minimal. De är oftast webb-genererade och ofta när du följer upp dem de inte vet varför du ringer.

Andra inteckning mäklare gå “aggregator” grupper. På marknaden som den ser ut idag, inteckning mäklare måste “godkännas” av banker innan inteckning program för kunders räkning. Oberoende mäklare behöver för att uppnå volym hinder för att få tillgång till banker och andra långivare. Dessa grupper hantera en hel del av efterlevnad, ansvarsförsäkring och utbildning samt möjliggöra mindre företag att få tillträde.

Det är nyttigt att förstå att många erfarna mäklare inte kommer att gå in franchise, att de inte behöver utbildning. Å andra sidan, är franchising ett fjädrande affärsmodell och erbjuder många små företag stabilitet, system, köpkraft och varumärkenas styrka som skulle kunna ge dem en fördel gentemot fristående handlare och tjänsteföretag.

När det gäller frågan om begränsningar för franchisetagare som behöver flexibilitet i en tuff marknad, det är utmaningen för stora och dyra centraliserade system och frågan förordnande stora betydelse i en bransch som är under förändring.

Branschen har lockat dem med en entreprenörsanda i det förflutna och kommer att fortsätta att göra det i framtiden. När bankerna stängde filialer i 1990-talet, kom människor med entreprenörsanda i branschen. De var konsumenten centrerad och fyllde tomrummet efter bankerna. Några mycket framgångsrika franchise-system skapades, andra blev fristående mäklare.

Summan av kardemumman är fortfarande densamma: om du ger en hög nivå av kundservice får du affärer. Det är en-mot-en interaktion som konsumenterna vill ha. Svaret på den senaste tidens stora finanskrisen är att konsolidering är oundviklig. Även vid den mindre änden fristående mäklare går samman med andra mäklare. Trots omvälvning, har mäklare behållit sin andel av den totala verksamheten. De fortfarande håller 40 procent, en hälsosam aktie. Det visar att konsumenterna vill göra med dem. Nuvarande förhållanden ger mäklare fler möjligheter än mindre, att fånga affärer. Kunderna vill ha bekvämligheten att de gör rätt beslut.