Bank of America lån ändring – du är i standard

Är du bakom på dina betalningar på din Bank of America hem inteckning? Innan du avsäga dig till det oundvikliga i avskärmning, bör du överväga om du uppfyller kraven för en Bank of America lån ändring.

Om du gör det, kan du få en helt omarbetad lån med mycket lägre hus betalningar så att du kan hantera att spara ditt hem. Om du har plågats upp några förseningsavgifter, kan de bli förlåten med lån modifiering. Räntorna kan minskas, lånevillkor förlängas, och även den huvudansvarige minskas. Bank of America har flera alternativ till sitt förfogande för att sänka din betalning.

President Obama har undertecknat ett Stimulusräkningen som ger ekonomiska incitament för godkända långivare för att uppmuntra dem att skriva om bolån. Lyckligtvis för dig, är Bank of America på den godkända listan över långivare.

Du bör undersöka om du har rätt att få en Bank of America lån ändring. Du borde få alla dina fakta och sammanställt siffror innan du kontaktar Officer förlust lindring vid Bank of America. Du får bara en chans att ansöka om detta lån modifiering, så se till att du får det rätt första gången.

Ditt lån måste vara på din primära hem, vilket innebär att du bor där mer än 50% av tiden. Lånet måste ha skrivits på eller före den 1 januari, 2009. Lånebeloppet kan inte vara mer än $ 729.750.

Du måste visa Bank of America vad som hände för att orsaka dig att få bakom på dina betalningar. Det måste vara en situation av ekonomiska svårigheter, något har hänt som du inte hade någon kontroll över detta har minskat din inkomst eller höjt dina utgifter. Du måste ha dokumentation för varje bit av detta.

Bank of America behöver också få veta att du har ekonomiska möjligheter att ha råd med den nya betalningen. Och, de måste förstå att du är fast beslutna att göra det också.