Bank Of America bolåneräntor – vart är räntorna går

Bank of America bolåneräntor har sett en otrolig mängd volatilitet under hela augusti månad. Efter en mycket långsam juli månad, har de genomsnittliga bolåneräntor utökat intervallet 5,1% till 5,3% ut till 5% till 5,5%. Det verkar som om varje gång vi träffar en av dessa nivåer, hem låneräntor studsa tillbaka och flytta hela vägen till den andra änden av denna trend. Är det sannolikt att fortsätta?

Svaret verkar vara en häpnadsväckande ja som varenda gång Bank of America bolåneräntor få till 5,5% regeringen hoppar och gör en annan tal om hur totalt sett kommer att ligga kvar på historiskt låga nivåer. Detta pressar priserna hela vägen tillbaka ner till 5% förrän marknaderna inser att detta är alldeles för lågt. Den 10 år Treasury utbytessats börjar sedan uppåtgående trend som orsakar totalt sett att röra sig högre än en gång. Processen har gått på flera gånger under hela augusti månad.

Detta kommer sannolikt att förändras men som Federal Reserve Bank har meddelat att det kommer att sluta köpa amerikanska statspapper i slutet av september. Om detta verkligen händer, kan det vara så att marknaden faktiskt kommer att fastställa priser. Från ser av den, om marknaden har satt priser, skulle vi få se 30 år fast bostadsränta flytta sin väg mot 6%. Det skulle inte vara bra för dem som vill att refinansiera eller köpa sitt första hem, men det verkar vara verklighet.