Bank Of America bolåneräntor – räntor lägre i september 2009

Bank of America bolåneräntor har varit i ett snävt intervall mellan 5% och 5,5% för nästan två månader nu. Varje gång vi ser genomsnittliga bolåneräntor sjunka till nära 5% finns det en stark ökning i 10 år Treasury avkastningen som skickar priserna mycket högre. Så snart bolåneräntorna kommer nära 5,5% Federal Reserve Bank gör det till en vana att meddela att de kommer att göra allt som krävs för att hålla styrräntan nära rekordlåga nivåer.

Efter Feds tal, priserna sjunka hela vägen tillbaka ner till 5% tills vi upprepa processen. Detta har pågått sedan början av juli och det ser ut som det kommer att så förbli till slutet av september 2009. Vid utgången av september 2009 Federal Reserve Bank planerar att sluta köpa amerikanska statsobligationer helt och hållet. Under de senaste åtta månaderna har Fed varit att köpa upp statsobligationer för att pressa räntorna lägre. Nu när de stannar här, kommer det att bli mycket intressant att se hur Treasury avkastningen reagerar.

Om Treasury avkastningen reagerar det sätt som de flesta tror, ??kommer vi att se en stark springa upp på 10 år Treasury takt avkastning som kommer att föra bolåneräntor rätt tillsammans med den. Den 10 årsräntan var i en stark up trend för mycket av 2009, men det verkar vara avtagande nyligen som har varit en av de främsta anledningarna till att 30 år fast ränta inteckning har varit relativt låg. Det kanske inte är fallet för mycket längre.