bank eller inteckning företag – vad är ett bättre val

Det har varit en långvarig debatt om huruvida en låntagare bör använda en bank eller en inteckning företag att få ett lån hem köp eller refinansiera. Frågan om vilken typ av låneinstitut skulle ge ett bättre pris, bättre service eller bästa råd är en gemensam angelägenhet för de flesta låntagare. Låntagarna är också ute efter hög integritet och stabilitet i en viss utlåning. Vissa låntagare är även oroliga för att företaget lånar ut pengar kan gå i konkurs – lämnar dem att ta itu med konsekvenserna. Och naturligtvis vill alla det bästa priset.

Först ska vi avyttra de myter:
När ditt lån har lösts och kontrollen har inkasserats, spelar det ingen roll om det långivande institutet går i konkurs. Någon annan kommer att ta över underhållet av ditt lån utan någon ändring av villkoren för ditt lån.

Det är ett bekymmer, men om långivaren skulle gå i konkurs innan din sista. Denna händelse kan äventyra avgifter du har betalat, den kurs du har inlåst, lånet godkännande och tidpunkten för din sista. Lyckligtvis händer detta sällan eftersom de flesta stater övervakar solvens långivare på en regelbunden basis. En annan myt är att de månatliga betalningar kommer att göras till den institution som “innehar” inteckning. I de allra flesta av emitterade lån, är inteckning såldes till en stor pool av lån, som kallas “Mortgage Backs,” sålde tillbaka till allmänheten som värdepapper. De månatliga betalningar på en inteckning görs till ett service företag som samlar in betalningarna och allokerar delarna för huvudmän, räntor, skatter och försäkringar. De menar också att kontot och agera som låntagaren kontaktperson. Så tvärtemot vad många tror, ??dessa tjänsteleverantörer enheter har ingen äganderätt placerar i enskilda bolån.

Kan en bank vara bättre priser? Svaret är “ja ibland” och “ibland nej.” Prisstrukturen och program kommer att variera mycket från bank till inteckning mäklare och från en bank till en annan liksom. Priser kommer inte att vara så beroende av vilken typ av institution som det kommer att vara på programmen institutet har tillgänglig. Ibland kan en inteckning bank eller mäklare kommer att vara bättre priser än en bank, men i vissa fall respektive avgiften kan vippan inom några veckor. Det är viktigt för konsumenterna att kontrollera alla källor och inte begränsa sig.

Gör inteckning bankirer och mäklare har en bättre produkt meny och ökad kompetens än en bank? Svaret är återigen “ibland.” Särskilda faktorer som pris, service och kompetens bör bedömas från fall till fall, inte av den typ som representeras av institution.

De viktiga distinktioner, rykte, resurser och ansvar. Nästan alla vet en vän, släkting, granne eller arbetskamrat som nyligen har haft en upplevelse bostadslånen. Detta är ett bra sätt att samla in namnen på legitima hypotekslån säljare – aka “upphovsmän” – i ditt område. En annan källa kan vara din lokala fastighetsmäklare eller din advokat. Inte bara kommer de att ha flera erfarenheter med dessa lån upphovsmän, kommer de också fungera som en källa till ansvar för lånet upphovsman. Ett hypotekslån beställaren kommer att vara mycket försiktig med att förlora en uppskattad remiss källa, baserat på negativ feedback. Denna rädsla härrör från det faktum att de förmodligen får andra remisser från just källa. Lånet beställaren vet att de flesta fastighetsmäklare och advokater kan vara mycket inflytelserik i deras marknadsplats. Därför är upphovsmannen kommer att vara ansvarig för hans / hennes handlingar. Detta ansvar kommer att hjälpa dig i det långa loppet. När du har en lista över ansvariga och välrenommerade kandidater lån via, kan du se om de råd, program och prissättning de erbjuder passar dina behov. Resultatet ska leda till att din bästa totala lån och inteckning erfarenhet.