ballong inteckningar förklarade

En ballong inteckning är ett lån som ges för en kort tid för en viss summa pengar. Ballong inteckningar innebär ofta periodiska betalningar som görs till fast ränta. Under denna period, kan lånet inte amorteras. Återstoden av lånet måste betalas i sin helhet vid en viss tidpunkt.

Ett annat inslag i ballong inteckningar är att de kommer att kombinera många av de funktioner som ses i justerbar ränta inteckningar och fasta bolån. Räntan kommer att ligga fast under en viss tid, som kan vara från 5 till 7 år. Betalningarna kommer att baseras på en avbetalningsplan som sträcker sig över 30 år. Om husägare inte kan betala saldot vid utgången av perioden, kommer långivaren besluta hur betalningarna ska göras. Summan brukar omvandlas till en fast ränta inteckning.

fördelar?

En ballong inteckning kan vara bra eftersom det ger en ränta som är mycket lägre än vanliga 30-åriga hypotekslån. Om du köper ett större hem, kan en ballong inteckning hjälpa dig. Större bostäder tenderar att ha räntesatser som är höga, och detta kan göra dem svåra att betala av om du inte har en stor inkomst. Ballong inteckningar kan göra saker och ting lättare. De är också bra för personer som planerar att refinansiering hemmet innan terminen är slut.

Trots detta, kan ballong inteckningar vara mycket mer komplicerad än vanliga bolån. Vissa husägare som använder dem sluta springa in i problem. Du måste se till att du har gedigen dokument innan du registrerar dig för en ballong inteckning. Du kommer att vilja se till att du väljer rätt långivare och läsa alla kontrakt noggrant för dolda avgifter eller andra villkor. Ballong inteckningar kan vara riskabelt för människor som inte förstår dem.

extra avgifter för ballong inteckningar

Ett problem som kunderna stöter på med dessa inteckningar är förskottsbetalning påföljder. Dessa sanktioner kommer ofta placeras på människor som väljer att betala av inteckningen tidigt. Om du refinansiera befintliga lån eller sälja hemmet, kan detta leda till förskottsbetalning påföljder. Problemet med dessa sanktioner är att de i hög grad öka chanserna att ditt hem kan bli avskärmad. Inteckningar som har ballong betalningar är mycket mottagliga för avskärmning.

pre betalning straff

Kostnaden för förskottsbetalning påföljder kan vara stort. De är vanligtvis beräknas som en procentandel av den tillbörliga totala summan. Det kan vara så hög som 12% och många husägare har funnit sig att betala tusentals dollar mer än de förväntade. Om du väljer att få en ballong inteckning bör du se till att det inte finns några förskottsbetalning straff. Om du hamnar i en situation där du inte har råd med den hem, kan förskottsbetalning påföljder hålla dig från att kunna refinansiera hem för att få ut av skulden. Dessa inteckningar kan vara riskabelt, och bör endast användas av dem som till fullo förstår riskerna.

kortsiktiga inteckning – långsiktiga problem

En inteckning är en allvarlig finansiell strävan som du bör ta på allvar. De involverar stora summor pengar som de flesta människor helt enkelt inte har till hands. Om du hamnar i en situation där du inte kan göra dina betalningar, kan du hamna förlora ditt hem och din kredit kan förstöras. Många har gjort misstaget att delta med ballong inteckning utan att göra sin forskning. De valde att inte läsa det finstilta på ansökningarna. De hamnar ofta i situationer som kan hemsöka dem för resten av deras liv.

Medan ballong inteckningar kan ha låga räntor i början, bör du ha en plan för att göra din månatliga betalningar efter den första terminen är slut. Detta kan hålla dig från att betala dina betalningar.