ballong bostadslån – farliga inteckningar att vara försiktig med

I dagens bostadsmarknad finns bolåneinstitut för nästan vem som helst i alla fall. Balloon lån är en typ av specialiserade lån, men de kan vara mycket farligt om lån innehavare inte är försiktig.

vad är en ballong lån?

Ballong lån inte har något att göra med varmluft eller reser runt om i världen i 80 dagar. Däremot kan de orsaka din ekonomiska framtid att gå upp i lågor som ett Hindenburg ballong om du inte tränar högsta försiktighet.

För ett visst antal år, har ballongen lån en konstant, fast ränta. Regelbundna fast ränta inteckningar är mer mitt på vägen, men ballong lån löper så låga räntor som justerbar ränta inteckningar. Balloon lån är ännu mer riskfyllda än armar, men på grund av sin längd.

Det är sant att lån innehavare betala en extremt låg fast ränta under en viss tid, men det är vanligtvis inte särskilt länge. De flesta lån har en löptid på 15 eller 30 år, men den typiska ballongen lånet förfaller i sju till tio år. När termen är uppe, är lånet innehavaren tvingas betala resten av lånet i sin helhet. Det betyder att varje öre du är skyldig.

Låt oss säga att det är år 2005 och du hittar det perfekta huset. Du älskar det, men kan inte kvalificera sig för en inteckning. Du vill ha huset så illa att du spana ut en långivare för att ge dig en ballong lån för $ 400.000 med en sju-årsperiod. Spola fram till 2012. Termen är upp, och du har betalat $ 50.000 på lånet, lämnar $ 350.000 återstående. Du är skyldig nu $ 350.000 och måste betala hela beloppet eller kapitulera ditt hem till utestängning.

Naturligtvis alla som tar ut en ballong lån planerar att få refinansiering innan lånetiden är slut, men ibland fungerar det inte på det sättet. Det är också värt att notera att vi nu ser rekordlåga räntor, och det är troligt att refinansiering flera år från nu kommer att göra din hastighet högre. Är du säker på att du har råd med det?

Försöker spela och vinna på ballongen lån spelet tar en chansning med framtiden. Du satsar på låga priser flera år från nu. Men vill du verkligen ha fastnat i en förskräcklig ekonomiska situation om du satsar fel?