ballong bostadslån, AI vara försiktig

I denna moderna ekonomi, långivare ge lån skräddarsydda för nästan alla situationer. Balloon lån är ett sådant lån, men bär en allvarlig nackdel om du, Aore inte är försiktig.

ballong lån

En ballong lån har ingenting att göra med varmluft eller flyter runt i världen på 80 dagar. Misslyckas med att planera mycket noga när du använder någon av dessa lån, dock, och din finansiella världen kommer definitivt att gå ner i lågor som Hindenburg.

En ballong lån är en inteckning med en fast ränta under en fastställd period av år. Till skillnad från traditionella fasta lån ränta hem, räntorna på ballong lån är nästan lika lite som de som finns på justerbar ränta inteckningar. Problemet med ballong lån är emellertid är termen.

Medan ballong lån ger en låg fast ränta under en fastställd period av år, dessa år är inte i överflöd. Istället för en femton eller trettio år återbetalningstid, har en ballong lån normalt en löptid på sju till tio år, beroende på vad långivaren var villig att ge dig. Vid terminens slut, måste du betala tillbaka ballongen lånet i sin helhet. Ja, i sin helhet. Låt, aos ta en titt på hur det kan spela ut.

År 2005, finner du ett hem som du älskar men kan? T kvalificera sig för ett lån. Du är så upptagen med det lån som du så småningom hitta en långivare är villiga att skriva dig en ballong lån. Lånet är för $ 400.000 och har en 7 års löptid. Vid slutet av de sju åren, du betalade Äôve lånet ned av $ 50.000, men ändå skyldig $ 350.000. På något sätt och someway, måste du komma med det $ 350.000 till betala av lånet. Om du inte, AOT kommer långivaren utestänga på hemmet.

Varje låntagare som går med en ballong lån för avsikt att fullt ut refinansiera fastigheten innan ballongen blåser. Även om detta är vettigt, måste du ha i åtanke att refinansiering är ingen säker sak. Kanske du kan, men du kanske kan? T. Dessutom upplever vi några av de lägsta låneräntor alla sett. Chansen är mycket stor att under sju år, är priserna kommer att vara mycket högre. Kommer ni verkligen att ha råd dessa priser?

Ballong bostadslån är allt om att se framtiden. I huvudsak är du drar ut tebladen och satsa på priserna under 2012 eller så. Om du gör fel, kan ditt ekonomiska liv blir en mardröm.