bakom med dina amorteringar hur man undviker avskärmning och hålla ditt hem

Utestängning är idag ett stort problem som förutspås att bli värre. Mortgage avskärmning anmälningar i landet har ökat 93% under det senaste året. Uppskattningar tyder på att det kommer att finnas efterlyser 2 miljoner fler avskärmning anmälningar under 2008.

Utestängning kan hända vem som helst, i alla finansiella inkomstklass. Utestängning är den rättsliga process långivare använder för att försöka återställa lånebeloppen de förfaller på förfallna bostadslån. I slutändan kan göra ditt hem föremål för utmätning och förlusten av din titel av fastigheten.

Som låntagare kan du ha över sträckt dig i det belopp du lånat. Kanske har du haft otur och hade en förlust av jobb, skär i arbetstid eller övertid. Kanske har du gått i pension, lidit sjukdom, skada eller dödsfall av en familjemedlem. Även skilsmässa och separation kan orsaka en förändring i ekonomiska förhållanden som plötsligt gör avskärmning en reell möjlighet.

det största problemet låntagare möter

Det största problemet de flesta människor i denna situation har faktiskt uppåt till problemet. De flesta människor som står inför avskärmning är överväldigade av stress av pärsen. Rädsla ser dem i ögonen när de vågar tänka på att förlora sin familj hem, hemlöshet och effekten på de runt omkring dem. Det är traumatiskt.

Utestängning är också en av de värsta kredit varumärken får. Det har en negativ effekt på din kredit och kan hindra dina möjligheter att köpa ett annat hem eller få kredit i upp till sju år.

vidta åtgärder tidigt

Vidta åtgärder tidigt är nyckeln till att överleva avskärmningen krisen. Det finns saker som kan göras för att undvika utestängning, men bara om åtgärder vidtas tidigt. Det kan förhindras, men du måste agera snabbt.

vad kan göras?

Även om avskärmning är en situation som låntagare fruktar, utestängning är också dyrt för långivare, inteckning försäkringsbolag och investerare. Mortgage långivare kan förlora mellan $ 40.000 och $ 50.000 i netto värde när ett typiskt bostadslån är avskärmad.

inteckning ändring alternativ

Om du kan göra betalningar på ditt lån, men du har inte tillräckligt med pengar för att få ditt konto upp till datum eller har du inte råd det totala beloppet av din nuvarande betalning, kan din långivare att kunna ändra en eller flera termer av din ursprungliga lån för att göra de betalningar mer överkomligt.

ett lån träningspass alternativ

Ett annat tänkbart alternativ är ett lån träning. Det är när du har möjlighet att förhandla med din långivare en alternativ betalningsplan som gynnar båda parter.

Inteckning företag vill undvika utestängning om möjligt. Generellt de är mycket mer intresserade av de pengar som de gör från ditt intresse, snarare än de pengar de kommer att förlora på ditt hem avskärmning. Detta innebär att det kan finnas alternativ, men bara om du agera snabbt och innan situationen blir olöslig.

forskning och få hjälp

Den viktigaste punkten är att vidta åtgärder. Förneka inte att du är i finansiella problem. Forskning de alternativ som finns och få professionell hjälp. Undvika utestängning innebär att när du kommer tillbaka på fötterna, kommer du inte begränsas av kredit frågor som begränsar dina framtida möjligheter. Genom att vidta åtgärder nu, kan du inte bara ta itu med dina nuvarande problem, kommer du att ge dig själv en bättre framtid.