avveckling tech snedstreck stängningstider

I maj införde ATM Corp sin nya rationaliserade Settlement Package (SSP) genom sin VISION vendor management programvara, vilket resulterar i vad man kallade en ny låg-vattenstämpel för stängningscykeln – en uppgörelse process som sker inom sex dagar från ansökan.

Jim Gladden, vice vd för ATM, sade det nya riktmärket har resulterat i en del, från bolagets förmåga att dra på en “tankesmedja” för långivaren grupper man arbetar med.

SSP automatiserar varje steg i processen, inklusive bedömning utnämningen, vilket Gladden identifierats som en stötesten i att effektivisera den avslutande processen.

“Bedömningen vanligtvis varit wild card”, sade han.

När en beställning görs via en VMC, kan väntetiden för att bekräfta bedömningen utnämningen bli långdragen. Den nya SSP erbjudandet låter Lånerådgivare hitta värderingsman och få en bekräftelse inom 15 minuter, enligt ATM.

Stängningen kan också schemaläggas vid försäljningsstället.

Inom två dagar efter inspektionen, Gladden tillade rapporten kommer tillbaka till långivaren, och kan gå igenom underwriting inom två dagar.

På titeln sidan, är den mest utmanande delen av processen abstractor arbete. På många orter, säger Gladden, att informationen inte är online för titeln åtagande göras. En abstractor med automatiseringsmöjligheter kan överföra information från fältet och sända den till företaget.

Åtaganden, Gladden sagt, kan produceras nationellt i 8 till 12 timmar, med två dagar av titeln processen.

Automation erbjuds via SSP ingår även elektronisk produktion av HUD och de handlingar som lån.

“Vi har verkligen lyckats minimera ledtiden långivaren måste ge oss till slutet,” Gladden sade.

En nuvarande kund, som bad att inte bli identifierad, talade till påverkan produkten har på långivare community.

“Bankomater SSP-programmet har gett oss kontroll över hela avvecklingsprocessen tidslinje och har hjälpt i bättre inställning förväntningar våra lån officerare och låntagare samtidigt minska vår app-till-stänga tidsram av 10 dagar,” långivaren talesman sade.

“Den negativa sidan är att ibland människor inte är redo att flytta ut i sex dagar,” Gladden sade.

Även tidsbesparingen är baserade på lotsa produkten med refis är samma effektivitetsvinster förväntas med traditionella inköp, sade han.

Det finns också möjlighet att använda SSP rulla andra funktioner, såsom skuldkonsolidering, i en enda transaktion.

När han tillfrågades om vem som skulle vara den största konkurrenten till ATM i detta område, hänvisas Gladden stora titel försäkringsgivare. Men, sade han, ATM hoppas att göra sitt namn på marknaden mot dessa jättar, som kan outspend det i tech arenan.

SSP har utvecklats två år sedan när RESPA reform diskuterades på allvar. ATM ville ha ett sätt att vara steget före genom att garantera inteckning paketet, inklusive alla avgifter, innan paketet förs till den sista tabellen.

Sårbarheten var i felaktigheter i länet brännaren nivå. Nu erbjuder ATM en komposit av alla länets nivå avgifter, som ofta läggs till eller ändras av fältnivå arbetare i processen, som matar data tillbaka till ATM.

“Vi har ett nätverk av vattenproducenter som tillhandahåller denna information eftersom det ändrar på länet brännaren nivån,” Gladden tillsattes.

En garanterad inteckning prissättning kalkylator försäkrar kostnaderna.

Nästa stora idé tar form på ATM, enligt Gladden, är e-inteckning stängning lösningar. Håll ögonen öppna för fastigheter Teknik Nyheter för insikt i nästa evolution av bankomater VISION lösning.