avslutar stress & oro för avskärmning – rädda din inteckning i 3 enkla steg

Här är 3 saker du kan göra omedelbart för att hantera din inteckning utmaning (och eventuella negativa känslor du kan ha):

steg 1: att säga adjö till skuld!

Perception är verklighet. Om du är i fara att förlora ditt hem som är en sak. Men om du också tortera dig själv med skuldkänslor över det – du öka oddsen för en katastrof händer.

Sanningen är, är det som är gjort gjort. På denna punkt spelar det ingen roll hur du hamnat i denna röra, eller ens vems fel det är – det viktiga är hur du hanterar situationen. Vem bryr sig vem är att skylla? Oavsett om det är ditt fel, är bankirer eller samhällen irrelevant. Det viktiga nu är att hålla ditt hem. Slösa inte en minut försöker försvara din situation eller anbringa skulden. Vem bryr sig?

steg 2: kyss oroa adjö!

Rädsla är verklig. Rädsla kan ta ett problem som lätt kan lösas, och förvandla det till ett gigantiskt hinder som garanterar misslyckande om det inte behandlas. Vi oroa de saker vi fruktar.

De goda nyheterna om oro och rädsla är att återigen, det är en fråga om perspektiv. Och i det här fallet, när du tar en realistisk titt på din situation, kommer du att inse att det finns gott om skäl för dig att ha hopp.

Till att börja överväga detta … du är inte ensam! Det finns tillräckligt med andra amerikaner i samma situation du är i att hjälpa dig vända en prioritet. Det är i allas intresse att du överlever. Vilket är varför din regering har skapat ett nytt program, en “tvådelad attack” för att hjälpa så många “på egen risk” husägare som möjligt hitta ett sätt att behålla sina hem.

Så det viktigaste är att du ska utveckla ett nytt perspektiv.

Tänk på det så här: långivarna måste hålla så många lån från försumliga som möjligt … och dina kolleger husägare behöver så många av sina grannar som möjligt betala sina bostadslån för att hålla sina hem från att minska i värde. Allt som tar dig ett steg närmare att lösa din kris.

Du är nu i det sista steget – det som ger dig möjlighet att agera – och handling automatiskt botar rädsla! Du måste nu helt enkelt:

steg 3: beväpna dig med kunskap!

Kunskap är makt! Det är dags att lära sig om de många alternativ som finns för att hjälpa dig hantera din situation. Om du har ekonomiska svårigheter är det helt enkelt en fråga om att matcha rätt program till din situation. Föreställ dig hur du kommer att känna när du vet exakt vad du ska göra för att hålla ditt hem!

Tidigare i den här artikeln jag nämnde regeringar “tvådelad attack” som har utformats för att hjälpa så många husägare som möjligt. Lär dig allt du kan om det.

Det är Obamas administration “Making Home Affordable” (MHA) Plan, och det är “tvådelad attack” innebär antingen:

Ett. Hjälp i Refinansiering ditt lån, eller,
2. Ändra det lån du redan har.

Varje plan är utformad för att minska din månatliga betalningar till en nivå som du har råd – både nu och i framtiden!

Så ta hjärta! Hjälp är tillgänglig. Du behöver bara göra lite forskning, beväpna dig med kunskap om “Making Home Affordable” plan, och ta din bästa tillvägagångssättet!