avskärmningen smärtan kan pågå i år

den amerikanska bostadsmarknaden kan förlänga återhämtningen av ekonomin genom att försena hem utmätningar. Detta har varit ett uppvärmt ämne för debatt om huruvida det är bäst för USA att möta miljontals utmätningar omedelbart, eller för att styra processen under flera år. Huvudargumentet för att låta de behandlingar utmätningar till allt hända snabbt, är att det kommer att bli en utrensning av dåliga lån följt av början av lagning processen för branschen. Det motsatta argumentet är att genom att fördröja avskärmning dödläget, kommer ekonomin och efterfrågan på bostäder har tid att återhämta sig. Det verkar som om vi tar den senare kursen, på gott och ont.

Sedan kraschen på bostadsmarknaden, har ekonomer förutspått en okontrollerad ökning av utmätningar. “Precis som alla andra, jag har väntat, men vi ser inte det stora inflödet som väntades,” säger Jim Summers, en agent med Re / MAX Golden Empire. “Vid denna punkt, skulle jag satsa inte på någonting.” Många fastigheter experter säger nu är det inte uppenbart att den massiva andra vågen ens kommer. Detta skulle innebära att den metod vi tar verkar vara framgångsrik. Naturligtvis avskärmning är inte i någons intresse eftersom de kör ner huspriserna, och hålla bankerna skiddish om deras kreditgivning. Just nu, bolån är mycket svårare att få till följd av en alltför konservativ utlåning psyke

De utmätningar har varit en stor orsak till den vikande ekonomin. Bankerna kämpar för att hålla värdet på sina hypotekslån tillgångar hög, och städer som inte vill att deras samhällen att drabbas av massiva förluster från inteckning standard. “Så länge räntorna förbli låg, jag tror att bank och statliga intressen kommer att kunna upprätthålla en viss grad av stabilitet på marknaden,” Conway sagt. Hemmet avskärmning processen tar nu dubbelt så länge som det brukade. En stor anledning till de längre fördröjningar är lån modifiering ansträngningar för att hålla låntagare i sina nuvarande bolån. Dessa lån ändringar är en ädel insats på kort sikt, men en majoritet av dem standard på sina modifierade hypotekslån inom ett år.

Den avskärmning processen är också bromsas av personalbrist vid utlåning organ och filspån konkurs. I stater där utestängningen är en juridisk process, tar det nu ca 19 till 29 månader, och i andra stater tar det 11 och 17 månader. Den långsamma avskärmning processen har två konsekvenser. Först, det håller familjer i hemmet längre under avskärmning processen, vilket är bra för alla oroliga familj. Detta är dock bromsa den ekonomiska återhämtningen, eventuellt med så mycket som 5 till 10 år. Tillsynsmyndigheterna insistera på att bankerna har ett incitament att stanna avskärmning processen. När långivare har utmätningar på sina böcker, bulk de upp reserver för att täcka giftiga tillgångar. efter dammet lägger sig, och utmätningar är mindre vanliga, kommer de att ha likviditet att låna ut igen. Tills bolåneinstitut trivs med sin likviditet, och har stöd i lagstiftningen, kommer de inte finansiera bolån för någon kandidat som inte är helt perfekt.