avskärmning som orsakas av bedrägeri och misstag i den avslutande processen

En av de mest stressiga perioder i alla husägare liv är de dagarna och veckorna fram till stängning av fastigheter försäljning och finansiering av hypotekslån. Den hektiska karaktären av denna process gör det mycket mer troligt att låntagare att känna rusade och stressade ut och gör det mycket lättare för banker, mäklare inteckning, fastighetsmäklare och företag titel att förbise vissa aspekter som senare kommer att skada låntagarna.

I själva verket har många husägare rapporterat att villkoren i sin inteckning ändrats mellan den tid de var citerade sina lån, och när den sista blev äntligen klar. Medan vissa skillnader kommer att vara rimligt på grund av ändrade förhållanden, har låntagarna fått justerbara priser istället för fasta sålda, bostäder som inte klarade kontrollen men fick inte veta förrän för sent, eller var tvungen att få mer pengar för att stänga än vad de först trodde.

Huruvida dessa är ärliga misstag eller helt enkelt metoder som banken, advokaten, eller mäklare använder för att öka sina avgifter och provisioner i sista sekund är diskutabelt. Men avslutningar är vanligtvis fördela ett antal gånger. Vid tiden för stängning är verkligen planerad, verkar alla rusade och husägare höra att registrera tiotals sidor i avtal, meddelanden och upplysningar.

Dessutom, nästan alla andra är närvarande vid stängning utom inteckning mäklare. Mäklaren, advokaten, och sista agent kommer att vara närvarande, men den viktigaste personen, den som sålde ägarna till inteckning, är oftast inte där. Detta innebär att om villkoren hade ändrats utan att låntagarna vetskap om det, eller felaktiga handlingar sändes, är det sannolikt ingen skulle fånga det eller bryr sig även om de gjorde.

Den ena personen som skulle kunna svara på eventuella frågor är titeln agent, som får alla papper och instruktioner för stängning direkt från inteckning företaget. Men stänger medel har hållits ansvariga för påståenden de gör om lånet, så de flesta har slutat att göra några uttalanden om dem alls. De instruerar låntagarna att underteckna och försöka synas så upptagen som möjligt tills stängning sker.

Och efter allt, inte få titeln företag som vanligtvis hanterar stängning inte instruktioner från långivaren tills dagen före eller samma dag som kursen själv. Trots lagar som anger att den slutliga lösningen uttalande bör vara tillgängliga för låntagarnas inspektion minst 24 timmar innan stängning, innebär detta inte alltid sker i verkliga livet. Återigen, alla rusade och ägarna kommer inte ens veta hur mycket pengar för att få stänga.

Hela processen som gör det så mycket lättare för små ändringar som skall göras i villkoren för fastighetstransaktion eller inteckning utan de nya ägarna är medvetna. Och från de gemensamma erfarenheter av många låntagare, verkar det som om detta var alltför ofta är fallet. I alla av brådskan att försöka få lånet stängda, gjorde nya ägarna inte ens märka förändringarna och var säkert aldrig få tid att läsa alla de handlingar som nu används mot dem att ta sina hem.