avskärmning skatt försäljning, lån modifiering, fördröja en sheriff försäljning med mera

Utmätningar för obetalda fastighetsskatt varierar kraftigt från stat och landsting. Ibland huset auktioneras ut för att tillfredsställa skatter. Andra gånger är en kvarstad eller ett certifikat säljs till höga budgivaren. Och i vissa områden, har ingen försäljning genomförts och fastigheten är helt enkelt flyttas från husägare till länet eller annan Skatteverket. I de flesta jurisdiktioner, husägare har rätt att lösa in deras egendom efter auktionen för brottsligt skatter.

Följande är några försvar husägare kan fortfarande höja efter en sheriff försäljning att försena eller utmana avskärmning processen och auktion:

* Oegentligheter bedriva försäljning
* Försäljningspris på auktion var gravt otillräckliga
* Villaägare har inte fått meddelande enligt
* Sheriff försäljningen var inte marknadsförs som krävs

Eventuella fysiska problem med en fastighet gör förfarande med en avskärmning mycket mindre önskvärda för långivarna. En bedömning bör mäklares Pris yttrande, eller annan typ av värdering från en trovärdig källa att inkluderas med varje träningspass förslag, lån modifiering eller kort försäljning husägare begäran ställa om det finns brister i skick huset.

Om låntagarna kör in i en tegelvägg behandlar inteckning service företag, kan de gå ett steg över och kontakta innehavaren av lånet. Stora banker, institutionella långivare, Fannie Mae och Freddie Mac, bland andra, kommer ofta driva en serviceföretaget att ingripa och arbeta fram en lösning med husägare att stoppa avskärmning, modifiera ett lån, eller fördröja en sheriff försäljning.

De flesta människor tror att Wall Street var huvudansvaret för securitizing skräp lån och frigöra subprime-krisen. I verkligheten, dock är mer än 50% av inteckning värdepapperisering garanteras eller utfärdade av Fannie Mae och Freddie Mac (två statsfinansierad företag), eller Ginnie Mae (Regeringen National Mortgage Association).

I en inteckning modifiering eller annan träning avtal, är det alltid lättare att förhandla ner räntekostnaderna, förseningsavgifter och andra oförbrukade kostnader till långivaren. Dessa kostnader långivaren har inte betalats ur fickan, men har i stället bara inklämt lånet balans. De kan och bör förhandlas bort.

Enligt sanningen i Utlåning lagen, kan husägare begära sin inteckning serviceföretag att identifiera dem den person eller företag eller organisation som håller inteckning. Serviceföretaget måste uppfylla denna begäran.

Ibland husägare har möjlighet att fördröja en sheriff försäljning om och om igen. Även om detta verkar lite krånglig, om långivaren inte accepterar begäran om uppskov, kan det möta ansvar för i ond tro. Sysslar avskärmning och använda domstolarna betraktas allmänt som det sista alternativet, och om ägarna arbetar på en inteckning ändring eller kort försäljning, till exempel, kan länet auktionen heter av relativt lätt.