avskärmning – se till att du hänga med dina amorteringar

Utestängning är inte något som de flesta människor vill ta itu med. När en person står inför avskärmning, de står inför att förlora sina hem. Utestängning är det sista steget en långivare tar när en person har slutat betala sina amorteringar. När en person når avskärmning finns det lite de kan göra för att stoppa det.

Utestängning startar efter att långivaren har uttömt sina försök att få betalning. Vanligtvis detta inte sker efter en missad betalning, utan orsakas av upprepad underlåtenhet att betala. Långivaren har rätt att ta besittning av hemmet genom processen av avskärmning som anges i låneavtalet.

Detta beror på att säkra lånet hemmet sattes upp som säkerhet. Vad detta betyder är att den person lovade skulle de inte betala lånet att långivaren kan ha sitt hem.

Processen för avskärmning börjar det kan ta omkring 2 till 3 månader tills den är klar. Den avskärmning processen börjar med bokstäver eller samtal kräver den förfallna betalningar. Vid upprepad samarbete från husägare, kommer banken att starta då rättsliga förfaranden för avskärmning.

De kommer att lämna in ett klagomål till domstolen och husägare kommer att serveras papper. Om husägare inte svarar domstolen kommer döma till förmån för långivaren. Även om du inte dyker upp i domstol eller tjäna ett svar på klagomålet domstolen inte brukar acceptera några ursäkter förutom att du inte är skyldig pengar.

Efter rättegången, är titeln till hemmet auktioneras ut. Långivaren tar oftast ägande och du sedan måste utrymma hemmet. Om en person vägrar att lämna då sheriffen kallas in för att ta bort dem bilda hem. De har inte längre någon laglig rätt att vara hemma.

Det enda sättet att stoppa en avskärmning försäljning är att lämna in konkursansökan. Konkursen ska lämnas in innan den faktiska försäljningen. Men äventyrar lämna in konkursansökan också en persons kredit.

En person bör allvar försöka hitta ett annat sätt att undvika utestängning innan processen ens börjar. Utestängning är inte en trevlig process och kan vara mycket krävande att en individ.

När ett bostadslån får till avskärmningen skede är det oftast mycket svårt att vända och rädda hem. En avskärmning är en allvarlig dåligt märke på en kredit rapport och kan hindra en person från att få någon kredit förlängningar i framtiden.

Innan ett hem når avskärmning en person bör göra sitt bästa för att arbeta fram en lösning med sina långivare. Det är bäst att undvika utestängning om det alls är möjligt. Inte bara kommer en person att förlora sina hem, men de kommer också att äventyra deras kredit om de går igenom en avskärmning.