avskärmning krisen – fler regler utan tillgång till lagen kommer inte att hjälpa

Antalet federala lagar skenbart avsedda att skydda husägare och låntagare från underprissättning eller diskriminerande utlåning är sinnesrörelser. Med dussintals lagar på plats som var tänkt att skydda människor köper hus och reglera den finansiella industrin, det måste ha varit en stor överraskning att politiker och lagstiftare när fastighetsbubblan sprack och priser avskärmning skjutit i höjden – trots allt, det är vad alla dessa förordningar har garanterat att skydda mot, eller hur?

Många kommentatorer, politiker, pseudohändelser ekonomer och andra medier förkunnade experter har påpekat endast en (falsk) orsaken till bostadsbristen – avsaknaden av reglering på Wall Street, på subprime långivare, och andra i fastighetsbranschen. Samma personal som misslyckades med att förutse en kollaps, men kan bara rekommendera en lösning – att ge mer makt till staten i form av fler regler, fler lagar, och fler program bailout.

Följande är en lista med några av dessa lagar och regler som sattes på plats just för att reglera finansmarknaderna eller bostadsmarknaden, liksom ett stort antal antagits av andra skäl men som har relevans för den stora bostadsmarknaden bubbla:

Community Reinvestment Act
Institutionen för bostäder och stadsutveckling agera
lika kredit Opportunity Act
Fair Credit Reporting Act
Fair Inkasso Practices Act
Fair Housing Act
hemlösa Assistance Act
bostäder och samhällsutveckling agera
indian Housing Act
National Housing Act
fastigheter verkställighetsprocesser agerar
sanningen i Utlåning lagen
veteraner funktionshinder ersättning och bostadsbidrag ändringar

I själva verket är detta bara ett mycket litet urval av lag i kongressen som har skapats för att reglera bostadsmarknaden, den finansiella sektorn, och hypotekslån i synnerhet. Och även bank-handlingar och lagar har mestadels hållits utanför ovanstående lista, även om de är avsedda att reglera de institutioner som ger mest pengar för bolån.

Det är inte brist på reglering av bostadsmarknaden som orsakade avskärmning kurs att skjuta i höjden och fastighetspriser runt om i landet att sjunka. Det stora antalet bestämmelser om banker och långivare och inteckning mäklare och värderingsmän och fastighetsmäklare och företag titel skulle alla att undvika en kris av storleken på landet nu står inför någonsin händer.

Men det är inte de regler eller lagar eller därav brist som är problemet. Det verkliga problemet är att banker och finansiella företag som vill dra nytta av deras kunder möter absolut inga konsekvenser för bedrägliga eller underprissättning åtgärder. Denna situation där bankerna äger den regering som styr över resten av folket i landet har kommit till genom två huvudsakliga faktorer.

Först, har tillgång till domstolarna för husägare inför avskärmning varit starkt begränsad. I nonjudicial avskärmning stater, inte husägare inte ens har rätt att konfrontera banken och anklagelserna mot dem – långivaren är helt enkelt kunna annonsera en sheriff försäljning av en fastighet, oavsett låntagarnas omständigheterna eller om de någonsin har missat en betalning . Och det kommer att kosta dem potentiellt tusentals dollar för att lämna sin egen process mot en bank att stoppa avskärmning, ett pris som många husägare som arbetar med en ekonomiska svårigheter inte kan betala.

Men även i stater där husägare måste väckas vid domstol av långivaren, är tillgången fortfarande starkt begränsad. Även diskontering förekomsten av “Rocket Docket” jurisdiktioner innehar 30 andra avskärmning utfrågningar och advokater bara ligga till domare i syfte att driva igenom fallen har alla de komplicerade procedurregler skrivits för att hålla den genomsnittliga personen från att kunna förstå hur domstolen systemet fungerar. Och återigen, om ägarna vill ha en rättvis chans att försvara sina hem, de har oftast att anlita en dyr advokat egen.

Bankerna, å andra sidan, är lätt att ha råd dyra advokater över hela landet när de driver avskärmning mot kunderna. De banker och advokater är de två grupper som bidrar mest till politiska kampanjer, och det är ingen överraskning att domare är ofta villiga att förbise grova brister i rättegångar mot låntagarna för att gå vidare till auktion och vräkning snabbare.

Således, bankerna vet att husägare inte har råd att skydda de tusentals sidor av lagar som ska skydda dem. Hur kommer ytterligare några tusen sidor utlåning lagar och förordningar att se en kris på bostadsmarknaden aldrig händer igen, om låntagarna fortfarande inte kan förstå lagen på egen hand eller råd att anlita någon som gör förstår?

Andra bankerna vet att de aldrig kommer att få allvarliga konsekvenser för deras bedrägliga utlåning auktioner eftersom de har fått bailout efter räddningsaktion gång på gång i årtionden. Varje gång det är en avmattning i ekonomin, sänker Federal Reserve räntorna och politikerna låna eller skriva ut mer pengar ur tomma luften för att “stimulera ekonomin.” I praktiken innebär detta alltid dela ut mer pengar till bankerna för att skapa ännu mer skuld ur luften.

Tusentals lagar har inte avskräckt rovgiriga långivare från att skapa pengar ur ingenting, pumpa fastighetsmarknaderna fulla av billiga pengar, och sedan dumpa värdelösa investeringar gjorda av dessa inteckningar på marknader runt om i världen. De mest meningsfulla svar från regeringen på dessa rättsakter har minskat den tid husägare har att försvara sig mot utestängning och stjäla biljoner dollar från arbetare och konsumenter att lämna över till bankerna.