avskärmning, konkurs, och era nya hem dåliga bolån krediter förklaras

Konkurs är tufft, men ofta är det enda alternativet för att få befrielse från uppstaplade skulder. De flesta människor försätts i konkurs efter stora ekonomiska händelser: skilsmässa, allvarligt medicinskt tillstånd, långvarig förlust av inkomst, och många andra. Vissa människor klarar av att undvika konkurs och för att betala av eller kasta sina skulder med hjälp av skuldkonsolidering och avskärmning. Detta sätt, eller annat, både avskärmning och konkurs gör de flesta människor tror att de inte skulle kunna bli husägare inom en snar framtid.

hur konkurs och avskärmning påverkar din kredit

Trots att konkursen hjälper dig att glömma de flesta, om inte alla, av dina tidigare skulder, lämnar den ett fult ärr på din kredit rapport som inte skulle läka under de närmaste 7-10 åren. De flesta långivare försöker att hålla sig borta från att låna ut pengar till människor efter konkurs, eftersom de har ett bevis på att en låntagare hade lämnat andra långivare tomhänta, med konkurs som juridisk sköld från återbetalning av skulder. Utestängning, samtidigt ha en mindre negativ effekt, låter inte alltför lovande för potentiella långivare heller, eftersom de kan se att du inte kunde klara av planerade månatliga betalningar, oavsett orsak. Eftersom långivarna skulle inte utestänga ett par missade betalningar, är avskärmning ett tecken på att du antingen hade initialt overextended själv ekonomiskt, eller hade en långsiktig kassabrist. Enkelt uttryckt, skulle de flesta långivare minska din inteckning ansökan efter avskärmning eller konkurs.

dåliga krediter inte varar för evigt

Det faktum att du lämnat in konkursansökan eller upplevt en avskärmning betyder inte slutet på dina homeownership drömmar. Många människor klarar av att köpa ett hem strax efter konkurs eller avskärmning. Väldigt ofta, men det kommer till ett högre pris, som långivare som skulle åta risken att finansiera människor med tidigare negativa märken säkerligen skulle kompensera det med högre ränta och uppblåsta avgifter. För att undvika att betala mer i det långa loppet, är det viktigt att göra varje steg du kan för att förbättra din kredit ranking och för att minimera effekten av din tidigare konkurs eller avskärmning på din kredit värdering.

hem köper tips för dåliga krediter låntagare

Medan avskärmning och / eller konkurs kommer att förfölja dig i många år, finns det flera saker du kan göra för att förbättra din kredit ranking spendera mindre pengar på ditt nya hem.

Först bör du återställa historia tid betalningar. Att få ett säkrat kort från en storbank skulle hjälpa dig att förbättra din kredit värdering oerhört.

Andra bör du göra en paus. De negativa effekterna av konkurs och avskärmning tenderar att minska över tiden. Istället för att försöka ansöka om inteckning direkt efter konkurs eller avskärmning, vänta ett år eller två. Din kredit värdering kommer att stiga, så att du kan få bättre ränta på nya lån.

Slutligen bör du utföra en tung forskning av subprime långivare. Trots bolånekrisen i de senaste åren, många långivare fortsätta att finansiera dåliga inköp kredit hem, särskilt eftersom bostadspriserna sjunkit. Därför söker alla möjliga alternativ för att få en billig inteckning: hitta subprime bolåneinstitut på nätet, få lån citat, och välj den som har de bästa villkoren.

En konkurs eller avskärmning betyder inte slutet på upplåningen. Medan få ett bostadslån med dåliga krediter kan vara en betydande stress, skulle din dåliga krediter går så småningom bort, när du göra utbetalningar i tid på din nya inteckning, så att du kan vara mer säker på dina lån förmågor igen.