avskärmning – ibland enkla råd är det viktigaste

Villaägare bör ha i åtanke att den bank eller inteckning serviceföretag de har att göra med är 100% kunna stoppa avskärmning när de vill. Speciellt om låntagarna är i en rättslig avskärmning stat, där det krävs att banken börjar en rättegång för att ta hem tillbaka, om långivaren / enskilda droppar fallet kommer avskärmningen stannar omedelbart.

Innan du gör något alls, men, husägare måste bestämma om hemmet är värt att behålla. Många människor idag kämpar för att rädda hus de inte har råd i längden. Om låntagare kämpar för ett sådant hem, kommer de slutligen att förlora ändå. Det kan vara bättre att minska sina förluster och gå vidare. Detta är samma för de husägare som kämpar för att rädda ett hem som är värt mindre än inteckning. Bara förhandla fram en kort försäljning eller handling i stället och gå vidare med livet.

Om du har valt att hålla ditt hem, sedan hålla behandlingen.

Eftersom du har att göra med en individ, måste du för att komma överens med honom eller henne som gör att du kan betala tillbaka skulder och fastna på dina betalningar. Om du var med en traditionell långivare, skulle ett lån modifiering vara det bästa alternativet för att rädda hem. Men det finns inga regler / lagar som tvingar någon att ge dig en modifiering.

Din allra första alternativet skulle vara att försöka komma med det belopp som du är bakom. I många fall kan du höja dessa pengar med småjobb, personliga lån från släktingar, och genom att sälja oanvända objekt. Jag skulle börja med att få donationer från anhöriga, kyrkliga och sociala grupper och ha en loppmarknad för att sälja så mycket grejer som möjligt. Oroa dig inte om dina personliga tillhörigheter, som du kan byta ut dem när du är tillbaka på fötterna igen.

Du bör också minska dina kostnader till ett minimum. Bli av med kabel-TV och stop shopping för någonting. Bära gamla kläder om det behövs och äta maten i ditt hus, snarare än att gå ut att äta eller köpa nya saker i affären. Bara hålla nödvändigheter som krävs för att hålla din familj friska och inte göra något som skulle kosta dig ditt jobb.

Under denna tid måste du förhandlar med inteckning innehavaren att stoppa avskärmning. Du kommer att behöva förhandla fram en återbetalningsplan som är gynnsammare än honom ta hem borta. En annan bra idé är att ta reda på det aktuella värdet på hemmet. Det finns en mycket god chans att du för närvarande betalar mer än hem är värt. Om de inser detta, kan det vara ett incitament för att hålla dig i hemmet. Du vill helst att ordna en avbetalningsplan som tillåter dig att göra din vanliga inteckning betalning, tillsammans med extra för att betala av skulder.

Om du inte har råd med detta just nu, måste du ha en plan som gör att du kan göra dessa betalningar inom en mycket snar framtid. Min gissning är att du har haft problem att göra betalningar i tid i det förflutna, och det är därför de är ovilliga att hjälpa dig nu. Jag säger bara detta eftersom de flesta långivare inte vill ta ett hem borta. Det en enorm kostnad och en hel del arbete för den genomsnittliga långivaren. De måste ha en bra anledning till att vilja ta hem tillbaka. Oavsett anledning, måste du övertyga dem om att du kommer att göra alla dina framtida betalningar i tid. Visar dem bevis för detta, såsom ett andra jobb, skulle hjälpa dem att tro dig.

Om du misslyckas med att samla in pengar och långivaren är ovillig att samarbeta, så måste du ta ett mer drastiskt steg. Detta kommer att innebära att få en advokat och med hot om rättsliga åtgärder för att tvinga in dem i en återbetalningsplan. Denna åtgärd skulle också kunna användas för att köpa tillräckligt med tid för att höja de pengar som behövs för att betala efterskott.

För att starta, måste du samla så mycket information om fallet som möjligt, t.ex. det ursprungliga lånet docs och bedömning. Vissa människor hänga på dessa poster eller att du kanske måste kontakta mäklaren och värderingsman som arbetat med målet ursprungligen. Ingen är skyldig att vända dessa handlingar över till dig, så du måste vara snäll och använda lite social ingenjörskonst för att få vad du vill. Du kommer att försöka bevisa att du är ett offer för aggressiv utlåning, så förvänta dig inte din nuvarande långivare att lämna över några bevis.

En “kriminalteknisk lån granskning” kan vara en bra sak att betala för vid denna tid. De kostar ca $ 250 och kommer att avslöja några problem när du ursprungligen fick ditt lån. När du är beväpnad med denna information, kan du gå till långivaren och använda hotet om en rättegång som en förhandlingstaktik. Visar bevis på att du är i själva verket bör ett offer vara tillräckligt för dem att vilja hålla fallet utanför domstol.

Om långivaren fortfarande vägrar att förhandla med er, skulle din sista hopp är att ta fallet till domstol. Jag skulle starkt rekommendera att anställa en advokat för detta, men det är möjligt att göra det på egen hand. När du får detta långt i processen, kommer du behöver mer information för att fortsätta, så antingen be om mer hjälp eller få en advokat som specialiserat sig på långivare bedrägeri.