avskärmning, höga förseningsavgifter du måste ha en inteckning serviceföretaget

När husägare halkar efter i sina betalningar, är det ofta inteckning service företag som initierar utestängande förfarande. Medan vissa låntagare har lyckats försvara sina hem på grund av servicetekniker eller långivaren inte kan bevisa det håller den ursprungliga notera, inte många människor alls är medvetna om det faktum att det ofta finns tre service bolag som deltar i en avskärmning åtgärder.

Den första serviceföretaget kallas huvudsystemet serviceföretaget, och husägare får aldrig veta vem det är eller har mycket kontakt med företaget. Dock är dess roll att övervaka alla andra servicearbeten och företag som kommer att delta i inteckning eller eventuella förfaranden avskärmning.

Det är subservicer att villaägare kommer att ha mest kontakt med under tiden de gör betalningar på hypotekslån. Den subservicing Företaget är den institution som samlar betalningar från låntagare och underhåller spärrade konton för att betala fastighetsskatt och husägare försäkring. Om subservicer inte tar hand om en del av dessa tjänster i egen regi, kan de avtala med skatte servicetekniker och försäkringsbolag, bland andra.

Den tredje typen av serviceföretaget kallas en speciell serviceföretaget och typiskt involverat endast när husägare falla bakom. Efter sextio dagar sena betalningar, kan särskilda serviceföretaget påbörja försök förlust lindring eller bara börja avskärmning processen. Återigen kan denna service företag ut en viss del av sina uppgifter, inklusive förlust lindring, egendom inspektion, eller att anlita lokala advokater att utestänga på huset.

Med alla de anklagelser om inteckning service bedrägeri genom åren, inklusive misplacing i tid betalningar, tvingade ut försäkring, underfinansiering spärrade konton, vilket gör sena betalningar fastighetsskatt, och ligger i domstol för att täcka upp sådan verksamhet, kan någon verkligen lita på dessa företag? De fungerar som förhärligade inkassobyråer i trakasserande låntagare och faktiskt tjäna mer pengar från fallerade lån.

Mortgage service företag är i allmänhet betalas en fast avgift baserad på låntagarnas månatliga betalningar, vanligtvis 0,5% av alla insamlade betalningar. Men de får en enorm stimulans för att dra fördel av intet ont anande husägare eftersom de behåller 100% av eventuella försenade betalningar avgifter eller andra avgifter. Så serviceföretaget har något incitament att hjälpa husägare och se till att de betalar i tid eller föra noggranna anteckningar.

Men företagen har allt intresse av att “förlora” betalningar och tack på en förseningsavgift. De har allt intresse av att sätta påtvingad försäkring på ett hem genom ett dotterbolag, höja månadskostnaden, och ta ut avgifter. De har allt intresse av att underfund spärrade konton, ta pengar från den ordinarie månadskostnaden för att kompensera bristen på skatt tid, och sedan smälla på en förseningsavgift på kontot.

Service företag kan ge en värdefull service på bolånemarknaden genom att göra det lättare för långivare att engagera sig i annan verksamhet än att samla betalningar och administrera konton. Men när dessa företag ges enorma incitament att behandla villaägare som deadbeats eller förvandla dem till avskärmning offer, måste man fråga sig vilken sida de banker som anställer dessa företag och samtycker till dessa villkor är på.