avskärmning försvar – begär handlingar genom upptäckten

När husägare är inblandade i en avskärmning rättegång, antingen försvara mot banken eller initiera sina egna för att stoppa en sheriff försäljning, det finns en stor mängd information som kan erhållas från banken. Mycket av denna information kommer att vara värdelösa, men det kan finnas ett par pärlor i mix som gör det mycket lättare att visa ett ogiltigt inteckning, en anledning att ogilla avskärmning, eller kränkningar av statliga och federala lagar.

Det enda verkliga problemet är att få denna information ut ur banken, inteckning service företag, eller andra lämpliga parter. För sådana fall kan husägare och deras advokater lita på upptäckten processen. Uppmaningar till långivaren och andra företag att producera dokument som rör fastigheter transaktion kan hjälpa låntagare att sätta ihop ett adekvat försvar av deras hem.

I själva verket kan det största problemet vara att räkna ut vilka handlingar att begära från vem och sedan gå igenom alla papper för att hitta relevant information. Det finns många dokument som kan begäras från parter som inteckning mäklare, värderingsman, långivare, övertagare, truster, och så vidare. Bara ett fåtal av de handlingar som räknas upp och diskuteras nedan för att ge låntagarna en uppfattning om omfattningen av ärendet.

Från avvecklingsagenten kan låntagare kunna begära kopior av alla annullerade checkar som skickades ut till alla parter efter stängning av lånet. Särskilt i refinansierar, kan husägare ta lån förväntar sig att få en betydande mängd kontanter tillbaka vid stängning, bara för att upptäcka att allt har ätits upp av avgifter. Det kan vara en god idé att ta reda på vem alla dessa arvoden har betalats till och för vad.

Den faktiska underwriting riktlinjer på plats vid tidpunkten inteckning har sitt ursprung kan också ge viktig information för låntagarna. Om det fanns i princip inga kravnivåer i stället för den typ av inteckning som erbjöds till gäldenärerna, kan banken förvänta sig något utöver avskärmning som det sannolika resultatet? Eller var det istället en fråga om aggressiv utlåning, där banken gjorde ett lån det räknade på att misslyckas?

Om husägare avser ett mönster av missbruk utlåning av ett företag eller ett serviceföretag, begära kopior av filer av andra låntagare kan göras. Ofta ett företag som missbrukar en husägare kommer att vara skyldig till missbruk många andra i liknande situationer, särskilt om det finns ett ekonomiskt incitament (i fråga om service företag) att ta ut förseningsavgifter och tryck husägare mot avskärmning.

Villaägare kan även begära många av de fullständiga filerna för andra parter som deltar i transaktionen. Dessa kan omfatta borgenärens fil, inteckning mäklare fil, hem inspektörens fil, den sista agenten akt, och så vidare. I fall av konspiration eller RICO avgifter, kan det finnas en samverkan mellan många aktörer som hade slutresultatet av att ljuga för och skinnar låntagarna att stjäla pengar från banker.

Överenskommelser mellan olika parter i uppstod eller efterföljande securitizing och service av lånet kan också begäras. Långivare gör avtal med mäklare, innehavare, hem företag inspektion, och mer för att få ett lån stängd och säljs. Andra företag kommer att värdepapperisera lånet och göra överenskommelser med värdepappersföretag, reparatörer inteckning och andra. Även service företag kommer att göra överenskommelser med subservicers eller förvaltare för att hantera utmätningar.

Således, kan all information som husägare kan begära att stoppa avskärmning blir en stor hög med pappersarbete att gå igenom. Men belöningen kan vara värt mycket mer än den tid som investeras. Om det kan bevisas att långivare handlat bedrägligt eller på ett sätt som syftar till att skada låntagare, då avskärmningen inte kan tillåtas att gå igenom. Speciellt om husägare tror att de har dragit nytta av, bör de börja begära handlingar från de berörda företagen.