avskärmning förebyggande program för Obama

Administrationen av president Barack Obama släppt ett program som heter Utestängning Prevention Program. Det står att hjälpa miljontals kämpande amerikaner på hypotekslån. Därigenom får de behålla de hem i tider av särskilt tuffa ekonomiska villkor.

Den ekonomiska recessionen har gjort gällande att förlusten av miljontals arbetstillfällen. Det är en av de största bidragande faktorerna. Arbetsgivarna minska antalet anställda för att spara kostnader. Många företag gick också till konkurs.

Också gick bolåneräntan samtidigt hög. Följaktligen var husägaren inte kan betala den månatliga inteckning betalning. De inteckning räknare är ett bra verktyg. Det gör att villaägare beräkna inteckning betalning mellan den möjliga lägsta och högsta räntan. Därför husägaren utvärdera överkomliga.

Många villaägare också betalar inteckning mer än värdet på hemmet. Marknadsvärdet på hemmet tog ett dyk på grund av den ekonomiska recessionen. De hem försäljningen hade ökat. Men, det kommer med ett pris. De hem värden och ränta gick ner också. Den ränta endast inteckning är stor om räntan går ner. Sedan säljer husägaren hem till ett högre pris. Med nuvarande ekonomiska villkor, är det svårt att mäta ökningen av värden hemmamarknad.

Programmet kostar $ 75 miljarder euro. Och avser förvaltningen att köpa $ 400.000.000.000 av Fannie Mae och Freddie Mae (200 miljarder kronor vardera). Programmet försöker hjälpa cirka 9 miljoner villaägare att få en prisvärd inteckning. Och, tar programmet i kraft fram till slutet av 2012. Dessutom, kan husägaren justera inteckning för bara en gång.

Programmet syftar till att sänka inteckning betalning av husägaren ner till trettio en procent av brutto månadsinkomst. Detta gäller till villaägare som standard avbetalning. Vanligtvis husägaren betala månadsvis eller varannan vecka avbetalning.

Det finns också ett program för villaägare som betalar avbetalning utan uteblivna betalningen. Programmet möjliggör lån modifiering. Det gör att inteckning refinansiera till lägre kostnad lån. Det gäller för villaägare med små eller utan hem kapital också.

För att kvaliteten ska husägaren ha följande.
– Förvärvade inteckning före 1 januari, 2009.
– Primär inteckning mindre än $ 729.500
– Helt dokument inkomst av skattedeklarationer och betala stubbar
– Tar emot rådgivning på hushållens skuldsättning (kreditkort, lån auto, och underhållsbidrag är över femtio fem procent av brutto månadsinkomst)
– Skriv en redovisning av umbäranden

Så länge räntan förblir över två procent, de reparatörer följer detaljplanen för att sänka den totala hem betalningarna till trettio åtta procent. Sedan subventionerar administrationen inteckning för att sänka den totala hem betalningar till trettio en procent.

Den nya räntan för inteckning refinansiera vistelser i fem år. Efter fem år, går räntan upp med en procent. Hastigheten går upp tills den ursprungliga ränta eller rådande bolåneräntan vid inteckning refinansiera.

De reparatörer få $ 1000 för varje inteckning refinansiera. Och, kan de reparatörer få potentiellt extra bonus om husägaren lyckas hänga med avbetalning. Andra inteckning investeraren får en gång $ 1500 för inteckning refinansiering av inteckning som inte är brottsligt ännu. Slutligen, de villaägare som håller upp med inteckning betalning årligen få $ 1000 rabatt på huvudman.

Programmet är utmärkt. Programmet gynnar reparatörer, inteckning investerare och villaägare. Under de kommande veckorna, ser administrationen att utöka programmet avskärmning förebyggande.