avskärmning eller konkurs – som är den mindre av två onda ting

Förr i tiden var “avskärmning” och “konkurs” ansåg två av samhällets fula ord. Idag är dessa termer ses av många som befrielse från finansiella svarta hål som annars inte kan fly. I den nuvarande ekonomin, överösta med dåliga bolån, varav många bottnar från aggressiv utlåning praxis, tillsammans med kreditkort skuld spinning utom kontroll, konkurs och förlusten av dem hem har blivit vanliga plats. För många husägare, måste ett beslut skall kunna fattas om vilken av dessa termer är den mindre av två onda ting.

För villaägare vars skuld har spunnit utom kontroll, och vars inkomster inte täcker kostnaderna, avskärmning och eller konkurs är alternativ som kan vara oundvikligt. Men vilken av dessa termer verkligen det mindre av två onda ting?

Skulle en husägare ansöka om konkurs, kan de ha möjlighet att eliminera alla sina kreditkort skuld, medicinska räkningar, beordrade domstolen domar och även el och gas räkningar. Med hjälp av en konkurs ansvarsfrihet, kan de då kunna hålla dig uppdaterad på sina lån. Men många människor är ännu mer bekymrade över sin kredit värdering. De kan fråga, “Kommer vi att kunna erhålla framtida finansiering?”

Skulle en husägare snarare väljer avskärmning, kommer de säkert förlora sina hem, men gör de verkligen vill hålla det på denna marknad där huset kan vara värt betydligt mindre än vad som är skyldig. Om en husägare väljer att gå ifrån sitt hus, kan de äger andra förvaltningsfastigheter, och kunna leva i ett flerfamiljshus hus, eller de kanske helt enkelt vill hyra och inte ta itu med alla problem med homeownership. “Om något går sönder, låta någon annan fixa det, reparera den, ta itu med det här problemet”.
Varken alternativet är ett enkelt val. En konkurs kommer att finnas kvar på din kredit i 10 år, medan en avskärmning kommer endast kvar i 8 år, men många kredit rådgivare rapportera det har dubbelt negativ inverkan på din kredit värdering jämfört med en konkurs. Det kommer att bli mycket svårt att få en ny inteckning i många år efter att du har förlorat ett hem till utestängning. Många husägare kan se avskärmning som ett bättre alternativ då helt enkelt få den ekonomiska lättnad att konkurslagstiftningen ger. Vad många inte inser är att en avskärmning kan vara ännu ett mörkare märke på sin kredit då en konkurs. Som ett resultat, kan det vara ännu svårare med en avskärmning på sin post för att få efterföljande bostäder. Många bolåneinstitut titta på en avskärmning större allvar än de kommer en konkurs. Som ett resultat, kan en tidigare husägare kvalificerar inte hyra lägenheten eller huset de vill, även om de kan ha råd med det nu när inteckning skyldighet är borta.

En av de viktigaste faktorerna att tänka på är att när du lämnar in och få en urladdning av din skuld i en konkurs, även om din kredit värdering är lägre, du är fortfarande en bättre kandidat för att ta emot framtida finansiering och i mycket korta ordning. Anledningen är enkel. Efter din konkurs ansvarsfrihet, inte skyldig dig inte något till någon. Dessutom borgenärer inse att du inte kan ansöka om en ny konkurs för ytterligare åtta (8) år, och som sådan kan inte gå ifrån någon ny skuld som kan uppstå som en följd av krediter till dig med en ny borgenär, vara det hyresvärden, kreditkort, eller annan finansiering alternativ.
Nu bör det påpekas att det i många fall kan du vara så långt efter att en avskärmning kommer att hända något matt vad. Om detta är fallet, kan det vara i ditt intresse att ansöka om konkurs precis innan beställning. Anledningen är att om banken säljer fastigheten för mindre än vad som är skyldig, kommer skillnaden (vanligen kallad brist) tömmas. Som ett resultat, kommer banken sitter ofta på en avskärmning för att en viss tid innan de agerar på det, så att inte förlora mer pengar. Under tiden kan en husägare möjligen kort sälja sitt hus och gå vidare med sitt liv.

Baserat på det ovanstående, om du står inför en finansiell kris som kan sluta i antingen avskärmning eller konkurs, konsultera en advokat för att undersöka vad det bästa alternativet kan vara. Rätt beslut kan spara dig år av begränsad kredit i framtiden.