avskärmning bistånd väntar hjälpa sanningen utsätts äntligen – chockerande fakta

Utmätningar fortsätter att stiga i rekordartade siffror, men det finns fortfarande ingen converse av avskärmning hjälp för villaägare. Villaägare är kvar att undvika fallgropar avskärmning på egen hand. Jag kommer att diskutera några tips som hjälper dig att undvika utestängning, men först ska vi titta på vad som verkligen händer.

Linjen för bailout pengar är lång och inkluderar Försäkringsbolag, statliga och lokala myndigheter och det senaste tillskottet är fastighetsutvecklare. Med miljontals husägare berörs undvika avskärmning, skulle du tro att en plan skulle vara på plats att börja hjälpa dem. Ingen avskärmning bistånd plan har ännu inte skapats eller genomföras.

Regeringen delar ut dina pengar med ingen eller liten plan för återbetalning och leriga regler att följa upp hur pengarna används.

Roten till detta hela den ekonomiska härdsmälta är mest sannolikt finns på bostadsmarknaden. Med rekord stigande fastighetsvärden och lösa praxis utlåning av många institutioner, var en perfekt storm skapas som verkligen var den första domino falla. Vid denna punkt, vi behandlar bara symptomen för att försöka stoppa blödningen, men det första såret finns kvar och växer.

När Associated Press började utreda vart pengarna hade gått, började de med de banker som hade fått pengar från den ursprungliga 700 miljarder dollar räddningspaket. Inte en enda var villig att kommentera hur de hade använt eller investerat dessa pengar. Det finns inga belägg för att någon av dessa banker har skapat en plan eller ett program för att ge avskärmning stöd till oroliga kunder.

Jag tror att hade regeringen använt pengarna för att erbjuda avskärmning bistånd i form av att köpa problemtyngda bolån från bankerna sedan erbjuda dessa husägare möjlighet att finansiera sig på en mycket låg ränta, skulle problemet ha varit under kontroll innan det ens hade chansen att skicka ner denna okontrollerad spiral.

Detta skulle ha löst två problem på en gång. Det skulle ha gett bankerna med flytande kontanter och löst inteckning och bostadsbristen samtidigt. Regeringen har beslutat att sätta sin tro och våra pengar i händerna på stora företag snarare än de amerikanska familjerna. Miljontals fler har sedan förlorat sina hem och mer kamp för att undvika utestängning.

Ekonomin fortsätter att förvärras och som i slutet av året, siffrorna börjar att rulla i de indikerar att problemet inte är löst. För november månad befintliga hem sjönk 8,6% medan BNP sjönk 0,5% under det sista kvartalet.

De enda avskärmning biståndsprogram att regeringen har försökt att införa har hjälpt mindre än 1% av dem som står inför avskärmning. De krav för att kvalificera sig och delta är så stränga att programmet automatiskt begränsar dem det kan hjälpa innan någon ens gäller.

Om du står inför avskärmning och letar efter avskärmning hjälp det finns alternativ för dig. Du kan bo i ditt hem för över 24 månader utan att göra några månatliga inteckning betalningar.

Bankerna säkerligen inte kommer att dela denna information med dig ändå. Det finns strategier för att försena processen och det är möjligt att undvika dyra advokater och hantera situationen allt själv. Det viktiga är att veta vad man ska göra och ha en handlingsplan.