avskärmning behöver inte vara din framtid

Om du har problem med att betala din inteckning och du är orolig att du är på väg till avskärmning du bör stoppa de negativa tankeprocesser och verkligen sitta ner och fundera över dina alternativ.

Så många människor pratar sig in avskärmningen är det enda alternativet, men det behöver inte vara. Det finns vissa steg som du kan vidta för att undvika utestängning, eller åtminstone göra ditt bästa. Du är skyldig dig själv att göra allt du kan för att undvika utestängning gång för alla.

vad du ska göra när du inte kan betala

Många människor blir livrädd när de inte kan betala sina lån, och de bestämmer att de bara ska sluta kommunicera med sina långivare om deras lån. Problemet här är att när du inte itu med problemet huvudet på att det bara kommer att bli värre. Du vill ta itu med problemet på från början så att du kan vidta åtgärder för att undvika utestängning.

Det bästa du kan göra när du inte har råd att göra en betalning på din inteckning är att ringa din långivare. Tro det eller ej, kommer din långivare att förstå att det finns tillfällen när du inte kan göra din betalning.

Om du ringer din långivare och låt dem veta att du inte kan betala nu, men du planerar att betala nästa månad och att du kommer att fastna säkerhetskopiera de kommer att må bättre att veta att du ska betala och att du inte kommer att helt enkelt backa ut på ditt ansvar.

En annan sak som du bör försöka att göra när du inte kan göra en betalning på ditt bostadslån är att betala så mycket du kan. Till exempel, när du har en $ 1,000 betalning och du kan inte betala det, kan du betala med $ 200 och visar att du försöker att hålla sig uppdaterad med ditt lån.

Du kan sedan ringa din inteckning företag och låta dem veta varför du är bakom och att man planerar att fastna och att du kommer att göra regelbundna mindre betalningar som du kan. Be om hjälp om du behöver det. Många människor antar att deras inteckning företaget inte kommer att arbeta med dem på sina betalningar, men detta är inte sant.

Om du går till din finansbolag och du låter dem veta att det är riktigt grov, kan de vara villiga att ändra förfallodag eller till och med hjälpa dig refinansiera att göra lånet mer överkomliga för dig. Det värsta du kan göra är att misslyckas med att kontakta din inteckning företag alls. Du måste låta dem veta vad som händer och vad du planerar att göra.

När du är aktiv om kontakt med finansbolaget du kommer att upptäcka att de är mycket mer villiga att arbeta med dig än när du helt enkelt ignorera ditt ansvar och ignorera deras försök att kommunicera med dig om skulderna.

Kommunikation är nyckeln, så inte undvika samtal och brev, istället bör du vara den som kommer att initiera kontakt och låt dem veta att det är ett problem och vad du ska göra åt det.