avskärmning alternativ att lindra maryland husägare `farhågor

Utmätningar är på uppgång och det blir värre varje dag. Många anständiga människor är i denna hemska situation och eftersom de aldrig har behandlat avskärmning innan, de är helt ur sitt rätta element. Villaägare är rädd och vet inte vart man ska vända. Dessa är många möjligheter och alternativ för att undvika för avskärmning som husägare absolut bör vara medveten om.

lån modifiering

Detta är ett steg som kan tas av dem som har justerbar ränta lån. På grund av sviktande ekonomi, är de flesta villaägare med justerbar ränta lån tittar bistert sina priser går högre och högre. Detta är en av de många taktiker som inteckning företag använder för att hålla sig flytande. Tyvärr kan det sätta lätt villaägare i avskärmning. Lån modifiering är ett alternativ, men inteckning företag kommer att undvika dig som pesten om du försöker nämna detta till dem. Troligtvis behöver du en specialitet advokat för att sätta ändringen igenom innan du blir utestängda.

inteckning omstrukturering

Mortgage omstrukturering sker genom långivaren som håller din inteckning på banken. För att kvalificera dig måste du bevisa att du är allvarligt orolig efterkälken. Detta har att göra med konstant och omedelbar kommunikation. Om långivaren ser att du inte kontakta din inteckning företaget vid första tecken på problem, de troligen inte kommer att acceptera dig. Om långivaren beslutar att du är antagen, han / hon kommer att arbeta med dig och försöker lägga det belopp förfallna till slutet av din nuvarande inteckning utan extra intresse. Om det under denna process du håller på efterkälken, kommer långivarna att arbeta med dig för att hitta andra lösningar såsom åter förlänga ditt lån, så länge du kontakta dem direkt.

refinansiera

Refinansiering händer när du tar ut ett nytt lån för att betala av din nuvarande lån. Det nya lånet är oftast samma summa pengar som det gamla lånet, så beroende på hur mycket av din inteckning betalas ut, kan du få en stor mängd upfront kontant. Lyckligtvis kan du ha mycket lägre utbetalningar. Men du måste hålla i minnet att det är som att börja om på nytt och skulle kunna lägga till många fler år av betalningar. Också uppmärksam på räntevillkor, avgifter och kostnader stängning.

korta försäljning förhandling

Detta steg används främst för att direkt undvika forclosure. I grund och botten, skulle du behöva sälja ditt hus för mycket mindre än it `s ursprungliga värde och mycket mindre än den ursprungliga inteckningen. När huset är sålt, kan du föreslå en försäljning av bolåneinstitutet i hopp om att de kommer att rabatten det utestående lånet på grund av ekonomiska svårigheter. Om långivaren godkänner försäljningen, kommer du lämna över dem alla intäkter. Men det kan fortfarande finnas en balans betalas till långivaren, vilket skulle du personligen ansvarig för. Detta sker i de flesta kort försäljning fall. Om långivaren ogillar försäljningen, kommer huset sannolikt gå in avskärmning.

kort-refinansiera förhandling

Detta är en kort-försäljning förhandling kombinerat med refinansiering. Om du blir godkänd av långivaren, kommer långivaren att acceptera en kort payoff så att du kan refinansiera. Så istället för husägare att sälja huset, refinansiera de för att få ett annat lån. Långivare accepterar kort refinansiera förhandlingarna mer och mer på grund av den sjunkande av fastighetens värde.

handling i stället för avskärmning

Det är handling där en man skulle bokstavligen behöva lämna över din fastighet till långivaren eftersom du inte längre kan betala på det. Långivaren kommer i sin tur sälja fastigheten för att reimburst sig för din ursprungliga lånet. Liksom Short-Sale Förhandling, detta för att undvika forclosure. För att använda denna handling, kan du bli tvungen att betala dådet skatt. Detta beror på en överlåtelse av egendom sker.

förlust lindring

Detta är ungefär som företag eller division som spelar domare mellan dig och inteckning företaget. De kommer att förklara för dig alla dina alternativ (i princip alla alternativ som nämns ovan) för att förhindra forclosure. Detta kommer i sin tur gynna inteckning företaget eftersom förlusten lindring teamet arbetar med gäldenären om att göra utbetalningar i tid.

regeringen avskärmning förebyggande

Detta är en handling som förre presidenten Bush omsättas i handling förra året. Det `s mål att hjälpa husägare få mer överkomliga och rimliga inteckning termer, och finansieringen tas ur den nationella budgeten. President Obama är nu i färd med att förfina denna plan. Om hans förslag går igenom, kommer över $ 75 miljarder euro att ägnas åt kämpande husägare.

slutsats

Utestängning är skrämmande, men det finns sätt att förhindra det. Om du letar forclosure i ansiktet, måste du vara medveten om och överväga alla dina alternativ.