AVSÄGA SIG SINA RÄTTIGHETER gärning och inteckning överföring – eventuella skattekonsekvenser

Scenario: Min far har gått igenom ekonomiska problem under hela sitt liv. 10 år sedan, har han och min mamma hade negativa kredit poäng på grund av tidigare användning med IRS och han hade sin lön garneras. Men han kunde skrapa av och senare jag hjälpte honom genom att köpa ett hem med en inteckning och därmed ha mitt namn både på inteckning och titel. Jag visste att jag skulle sluta sälja fastigheten om de inte göra betalningar på inteckning som min trygghet och jag kan alltid dra av räntekostnader på mina returer. Han lovade att betala av inteckningen inom 2 år och i gengäld skulle jag ge bort egendom till honom direkt efter det. Men det är över 6 år och lånet inte betalas ut. Jag har haft att ta ut pengar från mina besparingar för att hålla betalningar i tid. Fastigheten har gått upp i värde under åren men min relation med min pappa har försämrats. Han känner jag att stjäla hans pengar som inte är sant. Min pappa vill att jag ska skriva över egendomen till honom. Och han är också ute efter långivare att refinansiera lånet som AVSÄGA SIG SINA RÄTTIGHETER skulle lämna ansvaret inteckning payoff helt på mina axlar. Jag skulle vilja se att mitt namn tas bort från inteckning om alls jag överföra fastigheten och skulle vilja veta om de skattemässiga konsekvenserna. Är en sådan överföring möjlig att använda en AVSÄGA SIG SINA RÄTTIGHETER? Jag vill inte sälja och ut honom i en prekär situation eftersom han inte kan göra betalningar som han är om social trygghet bara och för att spara lite mer, han letar efter en refinansiering.

lösning:
Om du är ute efter att ta ditt namn av titeln, måste du utföra en AVSÄGA SIG SINA RÄTTIGHETER gärning godkänts av ditt tillstånd och underteckna det över till din far. Men, innan inspelningen dådet, få den signerad av notarius publicus.

Men medan du överföra fastigheten med hjälp av en AVSÄGA SIG SINA RÄTTIGHETER gärning, slutar ditt ansvar mot inteckning inte eftersom gärningen inte befria dig från inteckning betalningsansvaret. Så, här är varför din pappa behöver göra en refinansiering. Medan han refinansierar det befintliga lånet med ett nytt i hans namn allena är yours tas bort från lånet doc och därför inte heller är du på titeln eller på lånet.

Så långt som att ta ditt namn av lånet är berörda, kan du också begära din far att prata med långivaren och undersöka möjligheterna till en Novation – en process genom vilken du kan enkelt överföra lånet till din far. Men med tanke på att din far har haft kredit och problem finansiering, beroende på hur länge de har påverkar hans kredit och finanser, eller kan han inte kan tillåtas en Novation.

Däremot kan refinansiera fortfarande vara en möjlighet om han letar efter en omvänd inteckning. Men för att kvalificera sig, måste han vara 62 år och uppåt. Dessutom, om din far har bra mängd kapital i hemmet, kommer han att kunna få en högre lånebeloppet med vilken han kan betala av nuvarande inteckning. Dessutom ska fastigheten vara hans primära bostad och som sådan måste han ha sitt namn på titeln. Och det är möjligt endast när du registrerar över AVSÄGA SIG SINA RÄTTIGHETER gärning.

Den bästa delen av att ta ut en omvänd inteckning är, behöver man inte betala tillbaka på månadsbasis. Det omvända inteckning måste betalas tillbaka först när den sista överlevande låntagaren dör eller säljer egendom eller flyttar ut.

Nu, med tanke på de skattemässiga konsekvenserna av att göra en AVSÄGA SIG SINA RÄTTIGHETER, väl, om du registrerar över dådet, du är överlåtaren och därmed är det ditt ansvar att betala skatt. Om du AVSÄGA SIG SINA RÄTTIGHETER fastighet utan att ta några pengar i utbyte från din far, är överföringen anses som en gåva och värdet av gåvan blir värdet på fastigheten vid tidpunkten för överlåtelsen (här värdet har uppskattat). Nu, om värdet av gåvan inte överstiger den årliga utslagning gräns på $ 12000 (för 2008) per år per person då givaren (här är det du) behöver inte betala federal skatt på gåvan.

Men om värdet av gåvan överstiger $ 12.000, och du har redan gett upp $ 1.000.000 i gåvor totalt hittills i ditt liv, måste du betala den federala gåvoskatten. Annars behöver du inte ha någon skatt som sådan vid överlåtelse av egendom. Den totala gåvan beloppet på $ 1.000.000 är livstid undantag för att betala federal gåvoskatt.

Medan värdet av gåvan vid tidpunkten för överlåtelsen hjälper dig att avgöra om de vill betala gåvoskatt, gör det mottagaren, din far, för att avgöra om ett avdrag är tillgänglig när han säljer fastigheten vid en förlust.