avgörande fakta om köp-till-låt inteckningar i Storbritannien

Köp-till-låt inteckningar är för investerare och husägare som vill köpa in på fastighetsmarknaden, köper hus specifikt i syfte att låta dem ut till hyresgästerna.

Inte bara är ägare kan dra nytta av kapitalet värdestegring av huset, men också sannolikt att vara bättre på att behålla egendomen och inser mycket av sin återbetalning av lån från inkomster från uthyrning. Det finns två kontrasterande sidor till denna buy-to-let fenomen. Det driver fastighetspriserna högre, eftersom det har under de senaste åren, medan, å andra sidan, gör det till ett bredare utbud av hyresbostäder för hyresgästerna.

Köp-till-låt inteckningar skiljer sig från den vanliga hem och inteckningar egendom, bara den mån de uttryckligen tillåter hyresintäkter betraktas inkomster bidrar till möjligheten för köparen att möta avbetalning. I nästan alla andra aspekter, köpa-till-låt inteckningar är ganska lika vanliga bolån – de som utfärdats för egendom som ägaren kommer att leva i. Den andel av de pengar som buy-to-let långivare kommer sannolikt att vara villiga att låna ut är troligen begränsad till en liknande 80% av egendom värde, medan term kan vara i det allmänna området av ett minimum av fem, till högst fyrtiofem år. En annan skillnad är dock att räntorna är mycket mer benägna att bli marginellt högre än de som tas ut för en liknande standard inteckning avtal.

När du funderar på att köpa att låta, är det viktigt för dig att göra en del forskning om den marknad där du planerar att försöka låta din egendom. Det är möjligen tillrådligt att få lite hjälp från att låta agenter som får veta det område du vill köpa i. De bör kunna ge dig råd vad efterfrågan är för närvarande på och vad de troliga problemområden är. Genom noggrann planering och klok köp, är du sannolikt att förvärva en fastighet som kräver minimalt underhåll som skulle vara attraktiva för blivande hyresgäster.

Undvika eller minska tomma perioder, tiden mellan en hyresgäst lämnar och en annan flyttar in, när du får ingen hyra alls kommer sannolikt att vara din primära bekymmer efter att du har fått huset med hjälp av en buy-to-let inteckning. Även om dessa perioder inte kan elimineras helt och hållet, skulle varje hyresvärd vara klokt att göra allt i sin makt, i förväg, för att försöka minimera längden på någon av dessa perioder. Dessa dagar, är specifik försäkring finns som täcker sådana eventualiteter. Tala med ditt försäkringsbolag för att samla all information du kan om sådana produkter.

Ett antal high street banker samt olika hypoteksinstitut erbjuder buy-to-let bolån, medan oberoende inteckning mäklare kan rekommendera inteckning arrangemang som inte finns i allmänhet men mer perfekt för dina behov.