avgöra om refinansiering eller lån modifiering är ett bättre val för dig

Hjälp är tillgänglig via Home Affordable Plan för villaägare kämpar för att göra sina månatliga inteckning betalningar. Lån modifieringar kan sänka din månatliga inteckning betalning för att hålla dig i ditt hem om refinansiering är inte ett hållbart alternativ för dig. Nedan följer några punkter om lån modifiering.

* Villaägare kan förlänga sina betalningsvillkor upp till 40 år och sänka sina räntor med upp till 2% med Home Affordable Ändring Plan. Denna plan gör att villaägare som lider med ekonomiska svårigheter att ändra sina lån baserade på svårigheter. Detta är en särskilt ett bra alternativ för dem som förlorat sina jobb och inte kvalificerar sig för refinansiering. Det är också ett bättre alternativ för dem vars fastighetsvärden har sjunkit eller där fastighetsmarknaden är fortfarande mjukt, hindrar dem från att kunna sälja sina hem.

* Om du är försäkrad i Fannie Mae eller Freddy Mac, kräver planen att din inteckning vara minst 105% av det aktuella värdet och att dina amorteringar inte har varit mer än 60 dagar sen inom den senaste 12 månadersperioden. För dem som inte kan refinansiera ger lån modifiering planen aktuella marknadsräntor för kvalificerade villaägare.

* Nya riktlinjer har förlängt FHA försäkrade Hopp för Villaägare planerar att göra det mer tillgängligt för kvalificerade husägare. Långivare som deltar i federala lån ändring programmet incented att hjälpa dig att få ditt lån ändras snarare än ansikte avskärmning.

Att vara förberedd och samla dina dokument tillsammans innan mötet med din långivare kommer att ge dig ett försprång
på dina chanser att kvalificera sig och bli godkänd för ett lån modifiering. Granska krav, processer och planer på webbplatser för att få en ansökan om och förbereda sig för att begära ett lån modifiering. Var noga med att fylla i ansökan korrekt och följ stegen i detalj så att för att undvika förseningar eller avslag. Du vill ge kvalitet uppmärksamhet åt tillämpningen eftersom du får bara gälla en gång.