avgöra om att refinansiera din inteckning

Med räntorna nära all-time bottenrekord, är det frestande för många att refinansiera sina bolån. Innan du befinner dig mitt uppe i refinansiering, måste du bestämma flera saker.

* Är betalningar för PMI ingår i din nuvarande bostadslån schema? Om du har betalat, åtminstone, 20 procent på kapitalbeloppet av din inteckning är din långivare enligt lag skyldiga att ta bort PMI.
* Gör du är skyldig mer på hemmet än vad det är värt? Om du förmodligen inte kommer att godkännas för en refinansiera lån. Undantaget är Home Affordable refinansiera program. Om du vill ha mer information, gör en sökning på Internet för programmet.

Det finns många anledningar husägare vill refinansiera sina bolån, och vissa kan vara att:

* Sänk din månatliga betalningar.
* Sänk din ränta.
* Kombinera oprioriterade skulder att sänka räntan på kreditkort.
* Få ut pengar genom att låna mer än resterande belopp för att uppgradera ditt hem, täcka en akut medicinsk situation eller betala för college för barnen.
* Refinansiera en justerbar sats inteckning (ARM) som förfaller.
* Ta bort PMI från ditt lån, vilket definitivt kommer att sänka dina betalningar.

Tänk på att om ditt mål i refinansiering är antingen att få en lägre ränta eller sänka din månatliga betalningar, kommer du starta klockan på din inteckning. När du ansöker om ett nytt lån, måste du bestämma den föredragna längden på nya bostadslån. De vanligaste är 10 -, 15 -, 20 – eller 30-årig fast anteckningar ränta. Ju färre år på noteringen, desto mer kommer du att spara. Du kan spara 0,7 procent eller mer på din nya anteckning. Det kan lägga till upp till tusentals dollar under hela löptiden för ditt lån.

Allt som allt, vill du fortfarande att refinansiera? Om du kan spara pengar, det finns ingen anledning att inte. Räntorna har legat stadigt på 4 procent under en tid nu. Det kommer att spara massor under perioden av ett 30-årigt lån, även om din ursprungliga inteckning var bara ett par procentenheter högre. Du kommer att få betala avsluta kostnader, dock. Beroende på vem du lånar från, kan det också vara administrativa eller andra avgifter som krävs. En handpenning kommer, mest troligt, krävs också.

Om du vill undvika en handpenning, kanske du vill överväga att få en Fannie Mae eller Freddie Mac lån för refinansiering. Du vanligtvis behöver inte komma med en handpenning med antingen. Oavsett var du får ditt hem lån, se till att begära alla avgifter som kommer att ingå i anteckningen. Få alla avgifter skriftligen från varje långivare innan du gör ditt beslut. Innan det slutliga beslutet att refinansiera, lägga upp alla nya avgifter och avslutningar. Dela det med det månatliga belopp som du kommer att spara på ditt nya lån. Detta kommer att berätta hur många månader det tar dig att ta igen kostnader för ditt nya lån. Helst vill du dem betalade sig inom ett år.

Om du kommer att leva i hemmet mycket längre än vad det tar dig att återfå de avgifter, så kommer det att vara till din fördel att refinansiera. Din sista uppgift blir att kolla långivaren rykte. Har det någon industri medlemskap eller certifieringar? Om så är fallet, kontrollera med organisationen i fråga om företagens rykte. Också med Better Business Bureau (BBB) ??och din statens allmänna åklagaren. Jämför alla företagets rykte, avgifter och räntor. Välj en som sticker ut från resten.