avgöra min framtid € “är equity release system rätt för mig

Innan du registrerar dig på alla finansiella program du behöver för att göra din forskning och inte mer är detta sant, då med ett equity release system. Detta kräver noggranna överväganden när man tittar på att använda sig av det egna kapitalet byggs upp i ditt hem för ekonomisk trygghet medan du lever. Du kan ha många frågor och det är där vi rekommenderar att du tala med en oberoende finansiell rådgivare om dina behov och krav så att du kan avgöra om equity release är rätt för dig. Men trots detta har vi listat några generella positiva och negativa nedan för och emot systemet som hjälper dig att komma igång.

Det finns många positiva till equity release dessa inkluderar släppa en stor mängd kapital från värdet på din fastighet utan att behöva flytta huset för att göra det! De pengar som tas upp kan spenderas på det sätt du tycker passar och vad du vill. Du kan bo i ditt hem så länge du lever eller vill leva där. Istället för en engångsavgift kan du istället få vad som kallas en livränta och får regelbunden månadsinkomst tills du dör, det är särskilt bra om du tror att du kan spendera klumpsumma om du har det. Om huset marknaden återhämtar sig och ditt hem ökar ytterligare i värde då du kommer att gynnas av den framtida hike i huspriserna och du kan också få stapplade frigörande av medel till dig om du så önskar, är som därför tre unika sätt att få pengar byggts upp i eget kapital i din bostad.

Liksom många saker, det finns nackdelar med equity release samt under vissa omständigheter, dessa inkluderar lämnar mindre pengar eller arv till din familj och vänner, eftersom du har förhandlat med kapital i ditt hem. Om du inte har familj, kan detta vara ett plus dock. Equity release system är endast tillgängliga för personer över 55 års ålder brukar. De avtal och system på plats kan vara stelbent och så bör övervägas noga så långsiktigt åtagande. Som månader passera, är ränta läggs till lånet balans som du har lånat och ju längre det går desto mer av ditt eget kapital är förbrukat. Detta kommer att ge ett minskat överskott när din egendom säljs på. Du kanske bara kunna släppa omkring 20-25% av värdet på ditt hem, vilket kanske inte är tillräcklig för dina behov. De räntor på equity release lån har traditionellt varit hög, men är nu närmare traditionella priser bostadslån. Med equity release kommer att påverka din statliga förmåner och rätten kan tillåtas.

Precis som med allt, ta reda på om equity release är rätt för dig är avgörande innan du åta sig alla program, det är därför det är alltid bäst att tala med finansiella rådgivare och ställa frågor som du kommer att ha som inte har besvarats ovan, i så du kan måla hela bilden om equity release i ditt sinne.