avbetalning vs hyresbetalningar

Det är en gammal debatt om huruvida det är mer förnuftigt för människor att hyra eller köpa. Även om det är svårt att riktigt förstå varför det finns en debatt alls. Du kommer definitivt att höra argumenten från båda lägren som verkar logiskt, men om du gör lite grävande du kan finna att några av argumenten är tunna i bästa fall.

Det enkla faktum är att du alltid är bättre att göra en inteckning betalning under en hyra betalning om du har råd att göra det. Det är inte ovanligt att avbetalning faktiskt vara lägre än många hyresinbetalningar är. Så det viktigaste är att förstå en viktig, grundläggande skillnad mellan att göra en hyresbetalningar och göra en inteckning betalning.

Hyresinbetalningar görs på månadsbasis för det mesta. Att pengar ger dig rätt att bo i huset eller lägenheten för viss tid, vanligtvis en månad. Du får inga andra materiella fördelar från att hyresbetalningar. Det inte förbättra din kredit värdering, betyder inte producerar eget kapital, det ger dig helt enkelt möjlighet att bo i bostaden.

En inteckning betalning, först och främst, även ger dig möjlighet att stanna kvar i bostaden, men dock mycket mer än just det. Först hjälper inteckning betalning du bygga upp eget kapital i ditt hem. Eget kapital är skillnaden mellan vad du är skyldig på fastigheten och vad fastigheten är värd. Det egna kapitalet kan användas till många saker, inklusive skuldkonsolidering, hem förbättringar, extra medel, etc. Equity blir ett kraftfullt verktyg i din övergripande finansiell plan.

Avbetalning inkluderar räntebetalningar som kan vara avdragsgilla, hjälper din totala vinst i slutet av året. Hyran är inte avdragsgill i de flesta fall. Dina avbetalning kommer också bidra till att förbättra din kredit värdering om du fortsätter att göra utbetalningar i tid. Avbetalning spåras om din långivare rapporterar lånet, vilket de flesta långivare brukar göra. Din övergripande ekonomiska utsikterna kan förbättras dramatiskt med ökad kredit värdering till följd av i tid avbetalning.

Vissa kommer att hävda att du är bunden till ett hem om du köper den, medan hyra ger dig mer flexibilitet. Även om det är viktigt att komma ihåg att om du hyr en bostad du normalt skyldig under en viss tidsperiod, vanligtvis ett år. Om du äger ett hem, men du kan sälja och flytta helst du vill, eller så kan du hyra bostad och flytta helst du önskar. Detta är ett viktigt och grundläggande skillnad mellan de två. Det är dock sant att hur snabbt du kan sälja ditt hem beror på platsen, dess värde, dess skick och marknaden vid tidpunkten för försäljningen. Du har den flexibilitet, men att sälja när du hittar en villig och kompetent köpare.

En tid då hyra kan verka som ett mer logiskt val än att köpa är om du kommer att bo i ett visst område för bara en kort tid. För att avgöra om det är vettigt att hyra eller köpa i denna typ av situation du verkligen behöver för att analysera dina övergripande finansiella planer. Du måste få en full förståelse för alla eventuella kostnader i samband med att du köper hem, är sannolikheten att du skulle kunna sälja det eller hyra ut det när du flyttar från området, etc. För vissa, även på kort sikt situation bättre ekonomiska beslut kan köpa, särskilt om de har möjlighet att hyra ut den och bygga upp eget kapital på sin hyresgäst. Detta kan dock hindra dem att köpa ett andra hem, men om de har tillräcklig kredit samt inkomst de kanske inte har några problem att köpa den andra vistelse samt.

Det är svårt att komma upp med ett scenario som gör att hyra tydliga beslut cut höger. Det verkar i de flesta fall köpa, om ett alternativ för dig är det bättre beslutet ekonomiskt. Även samråd med en inteckning professionell är det enda riktiga sättet att avgöra dessa saker eftersom de kan ge dig en klar uppfattning om vad som är och vad som inte är möjligt för dig. Din ekonomiska rådgivare kan också hjälpa dig att fatta detta beslut.

Att äga ditt eget hem har många icke-finansiella fördelar också, men bara du kan utvärdera dem. Du vet vad som är och vad som inte är viktigt för dig. Du vet vilka skyldigheter du är bekväm med och som du inte är. Det viktiga är att utvärdera din personliga situation snarare än att lyssna på dem som är övertygade om att det ena eller det andra är rätt för dig.