automatiserad tecknande av din inteckning

När de flesta människor ansöka om en inteckning, föreställer de en cynisk person som går igenom sin ansökan letar efter fel. Om detta låter bekant, kan du bli förvånad om automatiserad emissionsgarantier.

automatiserad tecknande av din inteckning

Underwriting har ingenting att göra med begravningsbyråer. Det är den process där en långivare analyserar din ansökan om bostadslån och antingen godkänner eller avslår den. Detta är känt som underwriting och den person som gör bestämningen är garant. Mer än ett par långivare har dock åtminstone delvis flyttas bort från denna process. Den främsta anledningen är en människa bara kan göra så mycket. För detta ändamål tog traditionell emissionsgarantier vanligtvis mellan trettio och sextio dagar att slutföra. Inget mer!

Eftersom du läser detta på nätet, du vet första hand hur långt den digitala tidsåldern har framskridit. Enkelt uttryckt, det är ett datorprogram för praktiskt taget alla behöver dessa dagar. Tja, är inteckning företag inte annorlunda. Många långivare gör nu automatiserad tecknande av vissa lån.

Automatiserad emissionsgarantier är helt enkelt en process där en långivare används ett datorprogram för att utvärdera en låneansökan. Programmen kommer i många former, men Fannie Mae har ett par att de mest populära. Dessa program analyserar ett antal saker. De tittar på traditionella frågor som din kredit värdering, din betalning historia på andra skulder, inkomster till skuldkvoten och så vidare. Många långivare, men också använda dem för att analysera om lånet kan säljas på den sekundära bolånemarknaden.

Om du någonsin har finansierat ett hem eller hade studielån, vet du redan om de sekundära finansmarknaderna. Med bolån, det finns vissa enheter som föredrar att arbeta med allmänheten och andra som inte gör det. Retail bolåneinstitut kommer ofta bearbeta och skriva ett bostadslån utan avsikt att serva den genom 15 eller 30 års sikt. Istället säljer de lån som en del av ett paket av lån på andrahandsmarknaden till ett annat företag som sedan kommer att bearbeta den. Din lån faktiskt kan säljas flera gånger, en situation som kan vara förbryllande för många låntagare när de får olika fakturor varannan månad. Oavsett, är den sekundära marknaden en stor del av inteckning industrin och automatiserad emissionsgarantier utvärderar din låneansökan med det sinne.

De grundläggande fördelar för automatiserad emissionsgarantier har att göra med tid. Långivare tycker de kan behandla fler ansökningar än med traditionella försäkringsgivare. Påverkar automatiserad underwriting dig som en potentiell låntagare? Inte riktigt. Den utvärderar din ansökan på samma sätt, men har en liten fördel. Programmet är mindre benägna att “ha en dålig dag” och göra misstag som finns med den mänskliga sidan av de flesta försäkringsgivare.