Austin, Texas-kapital och kisel kullar

Austin är huvudstad i Texas, med en befolkning på cirka 700.000, och 1,4 miljoner i storstadsområdet. Staden har varit en del av Internet och relaterad teknik bom, och ibland byst. Med koncentrationen av dot.com företag i staden har fått smeknamnet “Silicon Hills”.

Capital Metropolitan Transportation Authority (Capital Metro) ger kollektivtrafik till staden, främst med buss. Capital Metro bygger ett pendeltåg som beräknas vara klar under 2008. Den 332-mil pendeltåg linje löper från förorten Leander till Downtown Austin. Capital Metro planerar omfattande pendlare järnvägslinjer i framtiden ska byggas. Systemet kommer att bygga på befintliga linjer blocktågstrafik och kommer att tjäna downtown Austin, East Austin, Nordvästra Austin, och Leander i sin första fas. Denna nya kollektivtrafik kan säkert höja värdet på tillgången på många områden i Austin hem och fastigheter.

Austin ligger på Coloradofloden, med tre sjöar som skapats av dammar i stadens gränser: Town Lake, Lake Austin och Lake Walter E. Long, alla längs Coloradofloden.
Austin har ett fuktigt subtropiskt klimat, som kännetecknas av varma somrar och milda vintrar
Ett bra ställe att ha en picknick och få panoramautsikt över Lake Austin är på Mt. Bonell som torn till höjden av 780 meter, minst 250 meter högre än det omgivande området. Det är beläget på 3800 Mt. Bonnell Road

Den Austin City Limits Music Festival är en årlig musik-och konstfestival hålls på Zilker Park. Andra årliga evenemang inkluderar ors födelsedagsfest och Carnaval i februari. Austin har också ett brett utbud av teater produktioner med dussintals företag som tillverkar ett brett utbud av arbete. Austin Lyric Opera är känd för sin opera produktioner, inklusive modernistiska verk som premiärer av Philip Glass opera, väntan på barbarerna. Andra sevärdheter i Austin inkluderar Blanton Museum of Art, öppnade 2006, och Bob Bullock Texas State History Museum tvärs över gatan, öppnades 2000. Den Texas State Capitol är också värt ett besök.

Austin största arbetsgivare inkluderar staten Texas, University of Texas, Seton Healthcare Network, Dell, IBM och Freescale Semiconductor. Andra högteknologiska företag i Austin inkluderar Apple Inc., och AMD. Byggnader som utgör Austin skyline är blygsamma i höjd och något utspridda. Den senare egenskapen beror på en begränsning som bevarar utsikten över Texas Capitol byggnaden från olika platser runt Austin. Austin nuvarande högsta byggnad, Frost Bank Tower, öppnades 2004 och ligger på 515 meter och ligger i hörnet av Congress Avenue och 4th Street. Under uppbyggnad är den 55-golvet Austonian på 700 meter, och den 5: e och kongressen Tower på 705 meter hög. Många av dessa hi-stiger är lyx villa byggnader. The University of Texas at Austin är också flaggskeppet institutionen vid University of Texas System, och tenderar att ge åtminstone några delar av Austin känslan av en college stad, eftersom den har cirka 50.000 studenter. Den har 16 skolor, bland annat en lag skola. Andra lärosäten inkluderar Austin Community College, och Concordia University.