åtta sätt att slå kreditkrisen

Efter ytterligare en månad av jämmer och elände för fastighetsmarknaden och många rubriker nyhetsrapportering stor byrå kedjor stängning, ville jag att ge nya idéer om hur man kan ge välbehövlig extra inkomster strömmar in i din byrå.

Först gå tillbaka till grunderna och titta på vilka tjänster du initialt erbjuds när din byrå startade. Du kan även behöva ställa en pensionerad direktör eller en medlem av personalen som nu tar en baksätet så att de metoder som används när du kommer förmodligen finna att strategier som används för att bygga din fastighetsbyrå upp från början har sjunkit på grund av en stark marknad och naturlig källa till hyresvärdar med fastigheter som kommer in genom dörrarna.

Om din byrå för närvarande ut källor tjänster såsom hyresgäst referera eller genomföra inventeringar ser till att föra dessa tjänster tillbaka i huset. Alltid se din byrå hyresavtalet är uppdaterad med den senaste lagstiftningen som hyresrätt klausuler ständigt utmanas i domstol. Du vill inte ha dålig publicitet i samband med din agentur om åtgärder vidtogs mot dig. Varulagret är mycket tidskrävande, särskilt för större fullt möblerade fastigheter så att du har gott om tid för att slutföra uppgiften. En förhastad inventering skulle inte stå upp för granskning om egendomen skadas under hyrestiden.

Titta in system som erbjuder provision för att ge nytt konto kunder. När en hyresgäst flyttar hem det sista i tankarna är att sortera ut de allmännyttiga konton. Vissa system kräver helt enkelt hyresgästen att underteckna ett formulär och allt annat tas om hand, så att ett snabbt och effektivt sätt att få alla verktyg konton ändras till sin nya adress. Även systemen varierar i erbjudna tjänster, bör du kunna hitta en lämplig ordning för varje utility service inklusive bredband och även mobiltelefoner. Jag har nyligen läst om en provision baserat system där en agent hade fått över en £ 50.000 under loppet av året så dessa program inte bör snusas vid.

Titta på tider och datum visningar arrangeras och genomförs. Om du kan boka visningar på en efter en kommer du att spara kostnader för bränsle reser fram och tillbaka. Denna metod för flera tittande skapar också brådska med intresserade hyresgäster eftersom de känner att de måste agera snabbt eller kommer att förlora fastigheten.

Ta dig tid att åter värdera de avgifter du laddar med lägre inkomst familjer och studenter. Det är mycket bättre att ha en större mängd hyresgäster knäppa upp din hyra boende än att ha hus att hyra kvar på marknaden på grund av höga avgifter. Du behöver bara göra en liten minskning av avgifterna för att låta konkurrenskraftig. Kom ihåg att det nu finns ett stort antal säng studentbostäder leverantörer som konkurrerar om dina hyresgäster så gör allt du kan för att behålla sin verksamhet.

Titta in sälja försäkringsprodukter som tilltalar hyresvärdar, t.ex. hyresgarantier och bygga försäkringar. Extra intäkter kan enkelt bygga upp genom att helt enkelt passera en broschyr till en frågande kund. Det finns också liknande produkter som kan säljas till studenter som erbjuder skydd för sin insättning eller innehållet i byggnaden. Kom ihåg att om du ska ge råd om försäkringsprodukter behöver du vara registrerad hos Financial Services Authority, även om detta inte krävs om du bara dela ut broschyrer med er byrå detaljer tryckta på baksidan för provision för att vara gjorts. Innan sälja eller tillhandahålla försäkringsprodukter vänligen ta reda på exakt vad som krävs genom att kontakta försäkringsbolaget och be om deras återförsäljare krav.

Slutligen undersöka partnerskap med andra lokala aktörer och komma överens om en provision split. Du kan ha hyresgäster på dina böcker som kan föras till en annan agent som kämpar för att fylla en viss egenskap eller vice versa. Hälften provision är bättre än besvikna hyresgäster satt och väntade att bli informerad om lämpliga egenskaper.

Dessa metoder kan alla verkar så låg inkomst ström generatorer och inte värt besväret att genomföra, men en gång gjorde en del av din vanliga företag kommer att generera en god inkomstkälla. I det nuvarande klimatet vartenda öre räknas!