åtta sätt att missa dina datum inteckning stängning

När du ansöker om ett bostadslån insatserna är ofta höga. I ett köp kan det finnas en rad avslutningar beroende på din går igenom eftersom varje säljare behöver intäkterna från försäljningen som en delbetalning på sitt nästa köp. Om du är refinansiering kan du snabbt behöver pengar du tar ut ur ditt hem kapital, eller för din inteckning betalning sänkas. Om du har låst i ett boränta du kan vara angelägen om att stänga av låset utgångsdatum eller riskerar att fastna med en högre ränta eller extra avgifter.

Många blivande låntagare diskutera ett måldatum stängning vid tidpunkten för ansökan, och inte ge det för mycket eftertanke efter det. De antar att det är den dagen de kommer att underteckna pappersarbete och göra hypotekslån (och eventuellt hem köp) tjänsteman. Tyvärr är det inte alltid fallet. Det finns flera skäl en inteckning stängning kan vara fördröjda. Många är ur låntagarens kontroll, men genom att vara medveten om några av de potentiella fallgropar du kan göra allt i din makt för att få till den sista tabellen i tid.

Här är några av de bästa sätten att missa din balansdagen och säkerställa en svår lån process. Undvik dessa och förhoppningsvis kan du ha en smidig resa till stängning.

1) Ge felaktiga eller ofullständiga uppgifter. Ett bra lån konsult bör ställa noggranna frågor att avslöja något som kan stjälpa godkännandet väg, men du kan hjälpa till genom att noggrant besvara frågor på formulär och när du tillfrågas. Till exempel när frågan om inkomsten vara säker på att nämna om någon av det är bonus eller provision. Om du uppmanas att adresserna för de föregående två åren inte lämna ut den lägenhet du bara stannade i ett par månader. Medan vissa brister kan vara oavsiktliga eller verka harmlösa om information upptäcks på vägen kan orsaka förseningar och / eller leda till annan information som ifrågasätts.

2) Ge ofullständig dokumentation. Det är också viktigt att ge exakt vad som efterfrågas som underlag. Ett vanligt misstag är att lämna ut tomma sidor av kontoutdrag. Garant måste se alla sidor för att vara säker på att det inte finns uppgifter om en saknad sida. Sidorna är i allmänhet numreras längst ner, “Sida 1 av 4”, etc. Om du ombeds att lämna ett brev från någon som din CPA eller individuell Gifting du fonder till handpenningen vara säker på att tydligt kommunicera vad långivaren behöver att se i brevet. Det kan vara tidskrävande och frustrerande att samla dokumentation en andra gång.

3) vara otillgänglig under inteckning processen. Mortgage kravnivåer har blivit mycket tuffare under de senaste åren, och det finns nya inteckning och förordningar bank som utspelas hela tiden. Under loppet av ditt lån som bearbetas kan du bli ombedd för ytterligare information eller dokumentation. Var noga med att låta ditt lån konsult (och fastighetsmäklaren om tillämpligt) vet hur man nå dig om något kommer upp. Reagera snabbt kommer att hålla din lånets tidslinje på rätt spår.

4) Öppna en ny kredit. Detta skulle kunna innebära att öppna ett nytt kreditkort, köpa en ny bil, köpa möbler eller vitvaror på kredit, eller öppna butik kreditkort. Detta kan påverka din nuvarande skulder, skuld till tal, och kredit värdering, som alla är mycket viktiga delar av din inteckning ansökan. Vänta tills efter stängning för att ta på någon ny kredit eller att öka saldon på befintliga konton.

5) Fröcken en inteckning betalning. De flesta långivare kommer att kontrollera igen din kredit strax innan stängning för att vara säker på att det inte har skett några förändringar. En droppe i kredit värdering till följd av sena betalningar kan äventyra ditt lån godkännande.

6) byta jobb. En förändring av anställning eller inkomst kommer sannolikt att innebära din låneansökan måste omprövas. Om ett nytt jobb är i ett nytt område eller dina switchar ersättning från lön till kommissionen kan det påverka om du uppfyller kraven för inteckning.

7) Arbetet med en osammanhängande laget. Som nämnts tidigare många av de skäl ett lån skulle misslyckas med att stänga i tid inte styrs av låntagaren. De är i händerna på de många yrkesverksamma är inblandade i processen, såsom lån konsult, fastighetsmäklare, processor, garant, värderingsman, inspektör, försäkringsagent, och spärrade medel. När du shoppa runt för dessa tjänster frågar om de är bekanta med och fungerar bra med de andra proffs du arbetar med. Detta kan hjälpa dig att göra ditt bästa för att sätta ihop ett sammansvetsat team som i slutändan kommer att tjäna dig bättre.

8) vara otillgänglig för stängning. Var noga med att avsätta tid för den sista om du tar ut ett köp inteckning eller refinansiering. Du kanske inte vet exakt datum och tid förrän några dagar innan så det är bra om du planerar din sista för en tid du kan vara flexibel. Om du behöver resa ut ur området kring tiden för stängning du kanske kan göra vad som kallas en “post away stänga” där du skickas handlingarna eller utse en “Power of Attorney” till någon att skriva för dig. Om du behöver dessa särskilda arrangemang som skall göras anmäla ditt lån konsult så tidigt som möjligt, eftersom de kommer att ta tid att ordna.