att refinansiera eller inte refinansiera

Refinansiering en inteckning har blivit den ekonomiska smak av månaden, det verkar som alla gör det. Här är några av de vanligaste orsakerna till varför husägare förnya sina lån:

Med ökad kredit utgifterna, kan refinansiering ge dig möjlighet till en lägre ränta och ökade kassaflödet.

Det gör att du kan dra från ditt hem kapital för hem förbättringar eller andra stora utgifter.

För att dra nytta av lägre räntor eller för att ändra typ av inteckning du har (rörlig till fast).

Generellt är det värt refinansiering om du kan sänka dina totala kostnader, inklusive de merkostnader som följer av refinansiering. Det finns dock några andra saker att tänka på.

Kommer du att vara i din nuvarande bostad för längre tid än två år? Generellt initialt starta upp kostnaderna för refinansiering bör tas igen inom två år, men du måste göra matten för din situation. Till exempel, om du kan spara $ 100 per månad på din inteckning betalning, men kostnaden för refinansiering är $ 2500, så det kommer att ta dig 25 månader att bryta ännu. Kvar i hemmet längre tid än det tar dig att betala av dessa kostnader, vettigt, lämnar innan två år, inte.

Om du kommer att vara kvar i ditt hem för bara en kort tid, kan det vara meningsfullt att få en rörlig ränta, kortsiktigt lån. Söka upp en långsiktig inteckning med en låg fast ränta vettigt om du planerar att vara där ett tag.

Vad är den nedersta raden kostnaden för refinansiera? Varje bank eller mäklare bör ge en uppskattning av de slutliga kostnaderna, se till att titta på de på framsidan avgifter som förfaller vid stängning i motsats till de avgifter som får absorberas in i lånebeloppet. Ytterligare avgifter kan inkludera:

Anmälningsavgift mellan $ 250 och $ 350

Originering avgift (vanligen en procent av lånebeloppet)

Titelsökningen

Titel försäkring

Bedömning (om det var ett tag sedan ditt senaste hem bedömning, ofta du kan förhandla med långivaren att betala för detta)

Förnya din titel försäkring. Du kan bli skyldig att förnya eller ta ut ytterligare titel försäkring, undersöka möjligheten av ett rabatterat pris.

Är du refinansiering att minska dessa kreditkort? Minska den 16% ränta genom refinansiering kan vara ett smart drag, men vidta åtgärder för att se till att skulden inte dyker upp genom att förstöra korten eller sänka din utgiftstak.

Refinansiering har sina fördelar, men gör din läxa innan du skriver på den streckade linjen. Prova att göra en online-sökning efter “refinansiera kalkylator”, och du hittar ett antal verktyg som hjälper dig att väga kostnaden för den nya inteckning mot besparingarna. Glöm inte, förnya en inteckning i dessa dagar har blivit ganska konkurrenskraftiga, shoppa runt för bästa räntan.