att refinansiera din inteckning eller inte

Den gamla och godtyckliga tumregel säger att en refinan bara vettigt om du kan sänka din ränta med minst två procentenheter till exempel, från 9 procent till 7 procent. Men det som verkligen betyder något är hur lång tid det tar dig att gå jämnt och om du planerar att stanna i ditt hem så länge. Med andra ord, se till att du förstår – och är bekväm med – den tid det tar för dina besparingar för att kompensera kostnaderna för inteckning refinansiering.

Tänk på detta: Om du hade en $ 200.000 30-årigt hypotekslån med en 8 procents ränta, skulle din månatliga betalning vara $ 1468. Om du refinansieras på 6 procent, skulle din nya månadskostnaden vara $ 1199, en besparing på $ 269 per månad. Förutsatt att din nya avslutande kostnader uppgick till $ 2,000, skulle det ta åtta månader att bryta ännu. (269 x 8 = 2152 $). Om du planerar att stanna i ditt hem för minst ytterligare åtta månader, sedan en refiräntan skulle vara lämpligt under dessa förhållanden. Om du planerar att sälja huset innan dess, kanske du inte vill bry refinansiering. (Se nedan för ytterligare exempel.)

kom ihåg: alla inteckningar är inte skapade lika
Gör inte misstaget att välja en inteckning bygger enbart på sin uttalade effektiva räntan (APR), eftersom det finns en mängd andra viktiga variabler att beakta, till exempel:

Termen av inteckning – detta beskriver den tid det tar dig att betala av lånets kapitalbelopp och ränta. Även korta bolån vanligtvis erbjuda lägre räntor än långa bostadslån, de innebär oftast högre månatliga betalningar. Å andra sidan kan de leda till kraftigt minskade räntekostnader över tiden.

Variationer i räntan – Det finns två grundläggande typer av inteckningar: de med “fast” (dvs., oföränderliga) räntor och de med rörlig ränta, vilket kan förändras efter en förutbestämd tid har gått, t.ex. ett år eller fem år. Medan en justerbar ränta inteckning (ARM) vanligtvis erbjuder en lägre inledande kurs än en fast ränta inteckning med en jämförbar sikt kan ARM: s kurs hoppa i framtiden om räntorna stiger. Om du planerar att stanna i ditt hem för en lång tid, kan det vara meningsfullt att välja den förutsägbarhet och trygghet som en fast ränta, medan en ARM kan vara meningsfullt om du planerar att sälja innan dess hastighet är tillåtet att gå upp. Också hålla i minnet att räntorna svävade nära historiskt låga nivåer under de senaste åren och är mer benägna att öka än minska över tiden. Mortgage refinansiering

Punkter – punkter (även känd som “originering avgifter” eller “avgifter rabatt”) är avgifter som du betalar till en långivare eller mäklare när du stänger affären. Medan en “no-kostnad” eller “nollpunkter” inteckning inte bära denna up-front kostnad, kan det visa sig vara dyrare om långivaren tar ut en högre ränta i stället. Så du behöver för att avgöra om de besparingar från en lägre ränta motiverar de extra kostnaderna för att betala poäng. (En poäng motsvarar en procent av lånets värde.
Tänk på att din nuvarande långivare kan göra det lättare och billigare att refinansiera än annan långivare skulle. Det beror på din nuvarande långivare kommer sannolikt att ha alla dina viktiga finansiella uppgifter till hands redan, vilket minskar den tid och de resurser som krävs för att behandla din ansökan. Men låt inte det vara din enda behandling. För att göra ett välinformerat, säker beslut du måste åka runt, kritan siffrorna och ställa massor av frågor.
http://mortgagerefinancing-tips.com/