att känslan av innovativa bolån

Nya typer av bolån gör det möjligt för vissa konsumenter att bli husägare för första gången. Men dessa inteckningar kommer med risker.

Traditionella inteckningar kräver att varje månad du betalar tillbaka en del av de pengar du lånat (huvudmannen) plus ränta på dessa pengar. Den huvudansvarige du är skyldig på din inteckning minskar över lånets löptid.

Däremot är det känt som ett intresse som bara eller IO avbetalningsplan kan du bara betala ränta för ett visst antal år. Efter det måste du betala både ränta och amortering.

De flesta inteckningar som erbjuder en IO avbetalningsplan har justerbara räntor. Med en justerbar ränta inteckning, eller ARM, innebär att ränta och månatlig betalning kommer att ändras under lånets löptid.

När IO löper, kan dina betalningar gå upp en hel-med 50 procent eller mer.

En annan innovation i bolån är en betalningsform ARM. Detta är en arm som gör att du kan välja bland flera betalningsalternativ varje månad. Alternativen inkluderar vanligen en traditionell betalning av kapital och ränta, en ränta som endast betalning eller ett minimum (begränsad) betalning.

Risken med att göra minsta betalningar är att ni kommer att lägga till det belopp du är skyldig. Dina framtida betalningar kan dubbla eller tom tredubbla.

Dock kan en IO inteckning betalning eller en betalning-option ARM vara rätt för dig om du har oregelbunden inkomst-såsom provisioner eller säsongsbetonade resultat-och vill ha flexibiliteten att göra IO eller betalningsform ARM minimileaseavgifterna vid låga inkomster perioder och större utbetalningar under hög-inkomst perioder.

Endast intresse-eller option ARM minsta betalningar kan vara riskabelt om du inte kommer att ha råd med de högre månatliga betalningar i framtiden.

Om du inte är säker på att en IO inteckning betalning eller en betalning-option ARM vettigt för dig, det finns flera andra alternativ du kan överväga. Till exempel, ta reda på om du uppfyller kraven för ett samhälle bostadsprogram som erbjuder lägre räntor eller sänkta avgifter för första gången husköpare, gör homeownership mer överkomligt.