att hitta den bästa räntan

Det verkar som om räntorna har blivit en skryta punkt för många amerikaner.

“Mitt kreditkort har en hastighet på under 10%.”

“Mina studielån är på 3%.”

“Vi fick in ett hus för 5,25%.”

“Jag har noll procent ränta på min nya bil.”

Det första du ska göra för att hitta den bästa räntan är att inte lyssna till dem omkring dig som skryter om sin ränta. Du vet inte vilken typ av lån de har. Du vet inte villkoren. Du vet inte detaljerna.

Du kan inte jämföra äpplen och apelsiner. Det är svårt nog att jämföra priser från olika långivare. Du måste vara säker på att du jämför samma lån till samma lån.

Börja med att besluta, utan att titta på räntor, vilket låneprogram rätt för dig. Inte ens fråga om de övriga programmen. Om du vet att fast ränta inteckning på en 30-årsperiod är perfekt för din familjs ekonomi, fråga inte om justerbar ränta inteckningar. Bestäm vad du behöver och sedan börja jämföra.

När en långivare försöker fresta dig in i en riskfylld produkt till en lägre ränta, till exempel en Payment Option Plan, inte ens skriva ner siffrorna. Helt enkelt tala om för dem att du inte är intresserad. Vad långivaren räknar med är att du kommer att jämföra den fasta räntan med alternativet betalning räntan och välja den lägre hastigheten, vilket är alternativet payent takt. De hoppas att du ignorerar det faktum att det inte är inteckning du söker efter.

Du slutade jämföra räntor och började skapa interesst priser. Låt inte en långivare talar du till ett program som inte kommer att fungera för dig baserat på räntan. Många villaägare som gjorde detta börjar ångra det när räntorna återställs till nivåer långt över fasta räntor.

Se till att du vet vad du letar efter innan du börjar jämföra. Ställ frågor. Ta reda på vad begreppen för varje lån. Till exempel kan ett lån vara betydligt under hastigheten för de andra lån som du tittar på. Vanligtvis finns det en anledning. Exempelvis skulle lånet kommer med en förskottsbetalning straff. Var försiktig med alla räntor som är betydligt lägre än de övriga.