återuppbygga din kredit och refinansiering före och efter avskärmning

Är du bakom på lån betalningar eller inför avskärmning? Verkar den månatliga inteckning räkningen alltid orimligt höga eller svåra att hantera? Har din ränta skjutit i höjden på grund av justering av marknadsräntor? Alla dessa frågor är goda skäl att undersöka refinansiering ditt lån, särskilt nu när banker erbjuder mycket rimliga räntor. Om du har en stadig inkomstkälla, men har precis halkat efter ett par betalningar, det finns en god chans att din långivare eller inteckning företaget kommer att vara villiga att arbeta med dig för att ändra ditt lån. Normalt tar det cirka 12 månader i tid avbetalning att positivt påverka din kredit värdering. Så om din bank eller inteckning företag tycker att du är kreditvärdiga, men har ett mindre-än-perfekt kredit värdering, kan du ta reda på om de är villiga att sätta dig i en fördragsamhet avtal om 12-24 månader. Om du kan bara få lite tid att arbeta med, är chansen att du kan återställa eller åtminstone bygga upp din kredit värdering för att refinansiera ditt lånebelopp i en kort tid. Om du kan komma tillbaka på rätt spår under 12 månader, kommer du att inrätta för långsiktig stabilitet och även bo i din bostad.

Om du är mer än ett par betalningar bakom och är i avskärmning du förmodligen ändå ha tid att diskutera vilka alternativ som finns tillgängliga via din långivare. På grund av de tusentals hem gå in avskärmning över hela landet, de flesta banker har nu fungerande avdelningar förlust lindring som är livligare än någonsin arbetar genom REO: s och fallerade lån. De flesta banker skulle mycket hellre arbeta med dig för att omstrukturera dina betalningar om möjligt i stället för att ta över ägandet av fastigheten. Många banker har varit ovilliga att skriva ner det sanna marknadsvärdet av dessa fallerade egenskaper även medan investerare väntar på att skopa upp dem med rabatt. Den amerikanska regeringen har också gett de flesta regionala banker mer bly-sätt räddar dem. Många av dessa banker gjorde mycket riskfyllda lån till låntagare som inte hade något att få godkänt för ett bostadslån, så den nuvarande bostadsbristen är inte helt fel av husägare.

Eftersom räntorna fortsätter att stiga fler villaägare med justerbar ränta inteckningar kommer att kämpa för att göra betalningar i sin helhet. Höga räntor är på många sätt den sista vårt land behöver för tillfället. Vi är aktuell i en ekonomisk miljö som är tömmas från fastighets-boom i början av decenniet. Detta är kopplat till en period av betydande Deleveraging som pressar balansräkningarna för de flesta banker och långivare, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att realisera förlusterna många av dem har drabbats, annars riskera att gå under. Många banker är nu i konkurs eller köpts upp av större institutioner som en följd av stora förluster i betalningsförsummelser görs till riskabla låntagare. Med god kredit men du kan fortfarande hoppas på att få godkänt för ditt hem köp, det är bara svårare än det brukade vara, vilket är förmodligen en bra sak.