åter inteckning ditt hem vad man vet

Fler köpare kommer in på fastighetsmarknaden sedan början av den ekonomiska nedgången. Färska rapporter från bolåneinstitut visar att konkurrensen i huspriserna har blivit mer aggressiv eftersom köparna är tillbaka i aktion. I särskilda, är graden av remortgaging hem mycket högre än den har varit under de senaste åren.

Förändringar i den ekonomiska hälsan i fastighetsmarknaden gör att människor uppmuntrar folk att byta sina långivare. I juli och augusti 2009, 35, har 011 lån godkänts för dem som byter sin inteckning erbjudanden, i motsats till 31 874 i maj. Även regeringen råder köpare att hålla sig med en enda långivare, människor gör sällan.

Anledningar till att vilja byta långivare är olika. Du kan vara på din långivare standard rörlig ränta, men vill byta till ett fast eller räntetak, eller helt enkelt till en lägre ränta än vad du betalar för närvarande. Du kanske vill ha mer kontroll över mönstret av dina betalningar, och så önskar att välja ett mer flexibelt avtal.

Det är därför viktigt att du går in i din affär att veta exakt vad du vill få ut av det, beroende på dina personliga förhållanden. Många vet inte om skillnaden mellan en återbetalning inteckning eller ett intresse som bara affären. Endowment bolån kan leda till stora ekonomiska underskott, där återbetalning erbjudanden tenderar inte.

Om du vill byta bolåneinstitut, många företag som Alliance och Leicester har en service Mortgage Transfer som hjälper dig med det juridiska arbetet och kostnaderna när du överför från din nuvarande långivare till en av deras erbjudanden. Genom? Första titel?, Ett av de program som Alliance och Leicester är ansluten, formgivningen, kan företaget utse en advokat åt dig. Allt du behöver göra är att underteckna erforderliga dokument.

Tänk dock på att byta inteckningar inte behöver innebära byta långivare. Du kanske upptäcker att du bara vill byta till en uppdaterad och bättre affär erbjuds av din befintliga långivare. Ibland kan ändra erbjudandena inom samma inteckning företaget att bli en mycket mer bekymmersfri än att byta långivare helt.

Till exempel, förutom att hjälpa köpare med andra långivare byter till dem, Alliance och Leicester har fördelar för dem som byter från en av sina erbjudanden till en annan. De frågar inte för kostnader för juridiskt arbete eller bevis på inkomst. Om du behöver mer lån än vad din affär erbjuder, de har också ytterligare upplåning.

Med inteckning värden förbättras, det är mer troligt än någonsin att du vill byta långivare. En liten bit av forskning, och genom att fullt ut förstå vad det innebär att processen för inteckning överföring, kommer du att kunna få ut det mesta av din långivare.