åtdragning inteckning behov och din kredit

inteckningar – ökande krav och din kredit

Om du någonsin har köpt ett hem du vet exakt hur mycket arbete du gå igenom för att bli godkänd. Med stigande avskärmning siffror, långivare som befinner sig i ekonomiska problem, fastighetsvärden minskar, och en volatil aktiemarknad, är inteckning företag finner det nödvändigt att skärpa kraven på låneansökningar.

I samtal med en vän, Brian Corbin, som gör bostäder och utlåning, sade att fem år sedan, om du hade en puls och en kredit värdering han kunde få dem finansieras. Han beskrev processen lånet godkännande som analysera sökandenas ekonomiska situation för att se om de passar in i en konventionell inteckning. Om det inte fungerar på grund av omständigheter, då det var sub-prime lån tillgängliga. Han beskrev den traditionella marknaden som en låda, om de inte passar in i rutan, då sub-prime långivare har en större låda som är större med fler alternativ. Tråkigt att lådan krymper i allt snabbare takt.

Vad innebär det för dig? Såvida du inte sitter på en bit av pengar och en 800 kredit värdering, kan det vara svårt att få finansiering för ett hem. Det är viktigt att din kredit är så rena som du kan hantera. Här är några tips.

Ett. Få en kopia av din kredit rapport. Granska den för noggrannhet. Varje felaktig information som du hittar kommer att bo där om du bestrida det.
2. Dispute fel. Bestrider uppgifterna bör ske i två delar. Du bör meddela kreditgivaren skriftligen av certifierade post att de har gjort något fel. Var respektfull och professionell, kom ihåg, du behöver dem att göra något åt ??det. Andra måste du meddela kreditupplysningsföretag, återigen med en rekommenderad försändelse som du ifrågasätter en post och be dem att undersöka oro.
Tre. Betala dina räkningar i tid. Genom att betala på din skuld i tid skapar en positiv kredit historia som långivare kommer att titta på.
4. Håll ditt kreditkort skuld låg. Långivare blir berörda med din förmåga att betala tillbaka skulden om de ser flera konton öppna som är nästan på sin högsta nivå. Det verkar som du som konsument kan ha vant sig vid att leva utanför din betyder därmed de nästan maxade gränser.
Fem. Betala tillbaka de små lån. Skuld till inkomst nyckeltal spela en del i din kredit värdering och din kreditvärdighet. Om du har en liten personligt lån hänga ut deras du har betalat den, bli av med det så snart du kan.

När du har gjort arbetet med att städa upp din kredit, bör du ställa realistiska förväntningar när du handlar för ett hem. Med ansvar för hemmet ägande kommer ökade kostnader. Utilities, skatter och försäkringar alla lägga till din betalning. Brian nämnde också att många av hans kunder inte har en realistisk budget. De listar grundläggande utgifter såsom sina räkningar, gas och mat, men de tar inte hänsyn till hur många gånger de golf eller gå ut och äta. Sanningsenligt lista dina utgifter kommer att hjälpa alla långivare bestämma mängden av hem du har råd.

Slutligen får pre-kvalificerad. De flesta fastighetsmäklare är så glada att se dig och visa dig hem, tar de sällan hänsyn till att du inte riktigt vet hur mycket hus du har råd. Om du tar med tid för att arbeta med din bank så att du är beredd att underteckna, du kommer inte bli besviken när banken säger att huset du blev kär i är utom räckhåll. Det kommer att rädda många människor tid och frustration.

Ekonomin kommer att återhämta och lån kommer att få lättare att få men allt detta tar tid. Ju hårdare du arbetar för att hålla din kredit värdering upp, desto lättare tid kommer du att ha för att nå dina mål.