arrangera din inteckning semesterbostad vad du behöver veta

Tanken på att köpa ett fritidshus är väldigt spännande. Men det finns alltid frågan om hur man ska finansiera det. Om du inte har stora likvida reserver från din huvudsakliga egenskap, måste du leta efter ett semesterhus hem inteckning.

Numera som inte borde vara så svårt. Eftersom efterfrågan på fritidshus ökar, fler och fler långivare som ger inteckningar fritidshus. Om du planerar att låta din semester fastighet på kommersiell basis, kan det vara lite svårare. Men om det är bara för användning av dig själv, familj och vänner, det är oftast inte ett problem.

En typisk Holiday Home Mortgage ger maximalt 70-80 procent av värdet på fastigheten. Långivare insisterar oftast på ett minimum fastighetsvärde, som vanligtvis är ca £ 70,000 – £ 80,000. Naturligtvis långivaren måste vara övertygad om att du har råd med de återbetalningar, på toppen av din första inteckning om du har en. Vissa långivare kommer att låna på fastigheter i England, Wales och Skottland, men andra utesluter Skottland för en semester hem inteckning.

Du kan oftast välja ett kapital återbetalning inteckning eller ett intresse som bara lån. Om du är i stånd att göra högre återbetalningar, kommer naturligtvis en återbetalning inteckning vara att föredra. Ju tidigare du betalar den, ju förr semesterhuset kommer bli din. Ett intresse som bara inteckning kommer att innebära din månatliga avbetalningar är mer prisvärd, men du måste hitta något annat sätt att återbetala kapitalet. Detta bör inte vara ett problem om du väntar ett arv, eller om du planerar att sälja ditt första hem så småningom. Annars, naturligtvis, måste den återbetalas genom att sälja fritidshus.

Du kan ofta förhandla fram en mer gynnsam ränta på din semester hem inteckning, speciellt om du är i stånd att betala en större insättning. Vissa långivare erbjuder dig valet av en fast ränta eller rörlig ränta. En fast ränta kan se lockande om det finns en risk för att priserna kan sväva, men kan vara mycket frustrerande om priserna sjunka lägre. En rörlig ränta semester låt inteckning börjar ofta med en smekmånad period som också kan se väldigt lockande, men då kommer det att återgå till den aktuella hastigheten. Du kanske också kunna få en delad ränta inteckning som ger dig det bästa av båda världar.

Att hitta en inteckning kan vara en mycket stressande upplevelse. Självklart för din semester hem inteckning du vill undvika stress så mycket som möjligt. Prata med en finansiell rådgivare eller en oberoende inteckning mäklare som specialiserat sig på bolån fritidshus om den typ av arrangemang som bäst uppfyller dina behov.