arm vs fast ränta inteckningar, stoppa din avskärmning och få ett lån modifiering

Vad är en ARM Mortgage för ett bostadslån? ARM står för “Justerbar Rate Mortgage”. För att förstå denna term bättre, behöver vi veta vad alternativen är för bolån och räntor som bostadsköpare ges i dessa lån.

För de flesta bostadsköpare hela moderna historia, har bostadslån skrivna med en “fast ränta”. Detta är känt som en fast ränta hypotekslån. Vad detta betyder är att om en typisk lån är skriven för dig att betala bort det under en 30 års period (30 år lån). Detta lån kommer att ha samma ränta och samma månatliga utbetalningen varje månad under hela 30 år av lånet. Detta innebär att du kommer att göra 360 lika stora betalningar. Detta är mycket lätt att förstå. Detta är vad de flesta skulle välja att göra, om de var väl informerade.

Men under de senaste 10 åren, rådde många Mortgage Loan Officers köpare att få ARM inteckningar. Kom ihåg att detta innebär Justerbar Rate inteckningar. Räntan på ditt lån kan öka beroende på villkor och som ingår i ditt lån. Det sätt denna typ av justerbar har traditionellt fungerat är att ditt lån skulle stiga och sjunka med rådande räntor på något sätt. Vanligtvis, i USA har detta inneburit att din inteckning ränta skulle stiga eller falla med regeringen 10 år Treasury Bill. Jag har själv haft en sådan “Sant Fast Rate Rate Mortgage” sedan 2006. Mitt intresse har sjunkit eller sänkas två gånger under denna period. Min betalning gick faktiskt ner två gånger under denna period. Min arm fungerade bra för mig.

Så, varför har din arm betalningen gått upp till en månatlig betalning du inte har råd? Varför har det gått upp alls? Om det var knuten till räntorna och de räntor har gått ned, då din ränta (och därmed din månatliga betalning) borde ha sänkt. Min räntan gick lägre, medan räntan höjs högre. Anledningen är: Obegränsad och oreglerat girighet på den del av inteckning mäklare och girighet på en del av de stora bankerna som köpt lånen från dessa mäklare. Om lånen skrivs att gå högre i framtiden, då alla i denna inteckning industrin näringskedjan blir större uppdrag.

I en bekant ovanlig och liten twist på ARM lån, är att lån som borde ha skrivits till den senaste tiden historia av sjunkande räntor inte kan ha varit. Din lånet skrevs troligen att stiga över en viss tidsram.

Låt oss säga att du köper ett hus som du trodde att du aldrig skulle ha råd, men ditt lån officer visade dig ett sätt att du kunde. Han erbjöd en betalning på $ 1000 per månad till exempel. Detta baserades på en räntesats 4% vilket var långt under den nivån som var den rådande räntan på den tiden. Till exempel kan du fått en betalning baserad på 4%, men den verkliga räntan var 7% på den tiden. Det skulle vara bra om det gick på i 30 år, men i det finstilta yours inte. I själva verket, justerat det nog, eller höjt din ränta i steg om 3, 5 eller 7 år. Eller det kunde ha tagit upp med en kombination av alla tre. Så, har du sett din betalning gå upp 2 gånger. din betalning har gått från $ 1.000 per månad till $ 1.500 per månad till exempel, eller ännu värre.

Du ser att du alltid skulle straffas för att få den låga i början. Om du betalar mindre än marknadsräntan för 3 år, då du kommer att betala en högre ränta efter att göra upp för vad du inte debiteras i början. Om du finner detta svårt att förstå, tycker inte illa. Jag har varit i fastigheter och inteckning branschen i 35 år och jag visste inte att det ens hände. Men det hände. Det hände för miljontals människor. Det är den enskilt största problemet som utlöste denna fruktansvärda lågkonjunktur vi befinner oss i.

Här är det återigen mer enkelt. Din inteckning var justerbar. Om det hade justerats till verkliga nationella ränteförändringar, skulle det ha gått ned under de senaste 6 åren. Om ränta och betalning ursprungligen skrivna på ditt lån justeras sedan från en artificiell låg ränta till en konstgjord hög ränta, då yours gick upp. Du blev dömd när du började. Det var i det finstilta. Men, sa ingen du. Inte i klara ordalag ändå.

Finns det något du kan göra? Absolut! Yes!

Långivarna har tagit in för många utmätningar. Med varje hus de tar tillbaka, de förlorar massor av pengar. De kan se att felet var att ge dig en $ 1,000 betalning som du hade råd med och sedan höja det till $ 1,500 (exempel) som du inte hade råd. Det enda svaret är att göra det överkomligt för dig igen. Detta görs genom en Home Loan Modification och din långivare vill att du ska göra det.

Vissa människor försöker detta på egen hand, vilket är mycket svårt och frustrerande om du verkligen förstår hur saker fungerar på din långivare. Vissa människor hittar en professionell för att hjälpa dem att förhandla om sina lån från en ARM till en lägre fast ränta. Detta är den verksamhet som jag är i och jag kan berätta för dig att du måste välja ett företag Modification Rådgivning noggrant. Se till att du förstår vad de kommer att hjälpa dig att göra, och vad de tar och när. Om du är i avskärmning, se till att de hjälper dig att stoppa detta datum avskärmning försäljning, och hjälper dig att ordna tid att göra ett hem Application Loan Modification. Det är viktigast att frysa eller “skjuta” din avskärmning. En Home Loan Modification är säker på att fixa din ränta lån ränta och sänka din betalning till ett överkomligt månatlig betalning. Nu när du vet vad som hände med din betalning och du vet att du kan åtgärda situationen och rädda ditt hem, jag är säker på att du börjar må mycket bättre. Vi finner att utbilda våra kunder att de faktiska omständigheterna i problemet är det första steget mot att lösa problemet.